Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tousty s pečenými rajčaty

Jednotlivé ingredience spolu skvěle ladí. Tohle bude láska po prvním ochutnání.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 250 g řeckého nebo smetanového jogurtu
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 12 oválných masitých rajčat
    • 4 lžíce panenského olivového oleje + další k podávání
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1–2 lžičky harissy (chilli pasta)
    • mořská sůl
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 4 plátky italského nebo tmavého chleba
    • čerstvá petrželka, nasekaná

Příprava jídla

1 Jogurt nechte v chladu přes noc vykapat na sítu vyloženém plátýnkem. Pak ho promíchejte s drceným česnekem a osolte mořskou solí. Troubu předehřejte na 170°C. Rajčata překrojte podélně napůl a dejte do zapékací nádoby. Smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, harissu, osolte a směsí zalijte rajčata. Promíchejte a vyskládejte v jedné vrstvě řeznou stranou nahoru. Zlehka pocukrujte a pečte tři čtvrtě hodiny.

2 Opečte plátky chleba v toustovači nebo v troubě pod grilem. Navrstvěte na ně jogurtový krém, na to rozložte rajčata a přelijte šťávou, kterou rajčata pustila při zapékání. Posypte petrželkou a pokapejte dalším olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Experimentujte s chlebem. Výborný je benátský chleba ze sítě pekáren Rembrandt Donuts (www.rembrandtdonuts.cz), bageta Nizza ze supermarketů nebo ciabatta. Hodí se i běžný chléb Šumava.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5 receptů s balzamikovým octem

REKLAMA

Přidat komentář