Toust s kořeněnou makrelou a se salsou z červené řepy

Toust s kořeněnou makrelou a se salsou z červené řepy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2941 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 303 g
Tuky 101 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavá kombinace ingrediencí. Rybu okořeňte kari a ogrilujte, opečte chleba a můžete servírovat.

Suroviny

červená řepa 250 g
jablka 1 ks
šťavnaté, na dílky a pak na tenké plátky
cibule červená 1 ks
na plátky
citronová štáva
z 0,5 citronu
olivový olej extra panenský 1 PL
+ 1-2 lžíce navíc na rybu
kmín 1 ČL
římský, celý
koriandr 2 hrsti
sekaný, čerstvý
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na rybu
makrela 4 filety
šikmo přepůlené
kari koření 1 ČL
jemné
chleba 4 plátky
lze nahradit ciabattou
1 Řepu vařte asi hodinu v osolené vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte ji na kostičky.

2
Promíchejte s ostatními přísadami na salsu a nechte odpočívat, než připravíte rybu.

3
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Ryby okořeňte kari, osolte a pokapejte olejem. Grilujte 4–5 minut, až bude kůžička křupavá, jednou obraťte.

4 Plátky chleba opečte v toustovači nebo spolu s rybou, navršte na ně salsu i makrelu a pokapejte olivovým olejem. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit