Zajímavá kombinace ingrediencí. Rybu okořeňte kari a ogrilujte, opečte chleba a můžete servírovat.
Suroviny
červená řepa
280
g
jablko
1
ks
šťavnaté, na dílky a pak na tenké plátky
cibule červená
1
ks
na plátky
citronová šťáva
z 0,5 citronu
olivový olej extra panenský
1
PL
+ 1-2 lžíce navíc na rybu
římský kmín
1
ČL
celý
koriandr čerstvý
2
hrsti
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na rybu
makrela
4
filety
šikmo přepůlené
kari koření
1
ČL
jemné
chleba
4
plátky
lze nahradit ciabattou
1 Řepu vařte asi hodinu v osolené vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte ji na kostičky.
2 Promíchejte s ostatními přísadami na salsu a nechte odpočívat, než připravíte rybu.
3 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Ryby okořeňte kari, osolte a pokapejte olejem. Grilujte 4–5 minut, až bude kůžička křupavá, jednou obraťte.
4 Plátky chleba opečte v toustovači nebo spolu s rybou, navršte na ně salsu i makrelu a pokapejte olivovým olejem. Ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů)