Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust s kořeněnou makrelou a se salsou z červené řepy
Toust s kořeněnou makrelou a se salsou z červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Toust s kořeněnou makrelou a se salsou z červené řepy

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2958 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 308 g
Tuky 101 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá kombinace ingrediencí. Rybu okořeňte kari a ogrilujte, opečte chleba a můžete servírovat.

Náš tip: Připravte si také řepovou pomazánku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

šťavnaté, na dílky a pak na tenké plátky
na plátky
z 0,5 citronu
olivový olej extra panenský 1 PL
+ 1-2 lžíce navíc na rybu
římský kmín 1 ČL
celý
koriandr čerstvý 2 hrsti
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na rybu
makrela 4 filety
šikmo přepůlené
kari koření 1 ČL
jemné
chleba 4 plátky
lze nahradit ciabattou

Postup

1

Řepu vařte asi hodinu v osolené vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte ji na kostičky.

2

Promíchejte s ostatními přísadami na salsu a nechte odpočívat, než připravíte rybu.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Ryby okořeňte kari, osolte a pokapejte olejem. Grilujte 4–5 minut, až bude kůžička křupavá, jednou obraťte.

4

Plátky chleba opečte v toustovači nebo spolu s rybou, navršte na ně salsu i makrelu a pokapejte olivovým olejem. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín