Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolky na másle

Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12
Zelenina Britská

Ingredience

    • 500 g zelených fazolek, i mražených
    • 20 g másla
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 2 malé cibulky, nejlépe šalotky,
    • jemně nakrájené
    • 1 lžičku krupicového cukru, nejlépe    hnědého 
    • 1 lžíci octa, nejlépe bílého vinného
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.

2. V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo. Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky. Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.

Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.25
Obrazek uzivatele
Přidala jsem panchettu a je to moc dobré.

Přidat komentář