
Fazolky na másle
Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...
Vydání: 2005/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 500 g zelených fazolek, i mražených
- 20 g másla
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 malé cibulky, nejlépe šalotky,
- jemně nakrájené
- 1 lžičku krupicového cukru, nejlépe hnědého
- 1 lžíci octa, nejlépe bílého vinného
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.
2. V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo. Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky. Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.
Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.
2. V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo. Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky. Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.
Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 12:40
Jasmína Popovičová
11. Září 2015 18:10