Delikátní fazolky

Delikátní fazolky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2379 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 345 g
Tuky 74 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.

Suroviny

fazole 2 ks
bílé, konzervované, sterilované, po 400g
cibule 2 ks
rajčata 1 kg
česnek 2 stroužky
prolisovaný
olivový olej 2 PL
bobkový list 2 ks
1 PL
oregáno
tymián 1 PL
petrželka 3 PL
nasekaná, možno vynechat
cukr 1 ČL
sůl
pepř
parmazán 120 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem
1. Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.

2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete. 

3. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.

Ještě rychleji Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.

23Kč na porci

Komentáře

Obchod Apetit