0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolky na másle
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...

Suroviny

fazolky zelené 500 g
lze použít i mražené
máslo 20 g
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
menší, nejlépe šalotka, jemně nakrájená
hnědý cukr 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo.

3

Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky.

4

Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.

Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.

Související články

AD
Zelenina na pánev? Snadno a rychle
  • Zajímavosti

Zelenina na pánev? Snadno a rychle

Zelenina by měla být pravidelnou součástí jídelníčku. Lidskému tělu dodává vitaminy, minerály, vlákninu a další potřebné látky, jejichž příjem je důležitý hlavně na podzim a v zimě, kdy je třeba podpořit obranyschopnost organismu. Občas se...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit