0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolky na másle
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...

Suroviny

fazolky zelené 500 g
lze použít i mražené
máslo 20 g
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
menší, nejlépe šalotka, jemně nakrájená
hnědý cukr 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo.

3

Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky.

4

Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.

Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč