0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolky na másle
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 600 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 31 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...

Suroviny

fazolky zelené 500 g
lze použít i mražené
máslo 20 g
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
menší, nejlépe šalotka, jemně nakrájená
hnědý cukr 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.

2

V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo.

3

Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky.

4

Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.

Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.25

Anonym

Přidala jsem panchettu a je to moc dobré.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč