Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...
Suroviny
Postup
Pokud máte čerstvé fazolky, očistěte je, šikmo překrájejte a vařte čtyři minuty v osolené vodě. Sceďte. Zmražené na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a také překrájejte.
V silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo.
Cibulku osmahněte dozlatova, přidejte cukr a ocet, nechte minutu probublat a vsypte fazolky.
Osolte, opepřete, promíchejte; prohřátou směs přesuňte do servírovací mísy.
Zjednodušte si práci
Fazolky a cibulku si můžete připravit i den předem a uchovat zvlášť (aby směs nevodnatěla), překryté fólií na potraviny. Před podáváním je jen smíchejte v pánvi a krátce prohřejte.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 12:40
Apetit 3/05
Anonym
11.09.2015 18:10
Přidala jsem panchettu a je
Přidala jsem panchettu a je to moc dobré.