
Mandlový dort s citronovým sirupem
Svěží citronový sirup vytvoří z mandlového korpusu opravdový chuťový koncert.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8–10 kousků
Ingredience
- mandlový dort, základní recept
- 175 g cukru
- 125 ml citronové šťávy
- 125 ml vody
- 2 lžíce jemně strouhané kůry z citronu (chemicky neošetřeného)
Na citronový sirup:
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 160 ºC.
2 Připravte těsto podle základního receptu a ve formě o průměru 20 cm ho pečte 1 hodinu 10 minut.
3 Mezitím v kastrůlku zvolna zahřejte 175 g cukru, 125 ml citronové šťávy, 125 ml vody a 2 lžíce jemně strouhané citronové kůry. Míchejte, až se cukr rozpustí, a pak nechte na velmi mírném plameni deset minut probublávat. Polovinu sirupu nalijte na dort právě vytažený z trouby, nechte 5 minut ve formě, pak vyjměte a po zchladnutí podávejte se zbylým sirupem.
Přidat komentář