Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlový dort s citronovým sirupem

Svěží citronový sirup vytvoří z mandlového korpusu opravdový chuťový koncert.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8–10 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H10M
Pečení 1:10
Dort Česká

Ingredience

    Na citronový sirup:

     

    • 175 g cukru
    • 125 ml citronové šťávy
    • 125 ml vody
    • 2 lžíce jemně strouhané kůry z citronu (chemicky neošetřeného)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 ºC.

2 Připravte těsto podle základního receptu a ve formě o průměru 20 cm ho pečte 1 hodinu 10 minut.

3 Mezitím v kastrůlku zvolna zahřejte 175 g cukru, 125 ml citronové šťávy, 125 ml vody a 2 lžíce jemně strouhané citronové kůry. Míchejte, až se cukr rozpustí, a pak nechte na velmi mírném plameni deset minut probublávat. Polovinu sirupu nalijte na dort právě vytažený z trouby, nechte 5 minut ve formě, pak vyjměte a po zchladnutí podávejte se zbylým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní mandlový dort

Základní máslový dort

Máslový dort s čokoládovými kousky

Pomerančový máslový dort s mákem

Máslový dort s borůvkami

Základní čokoládový dort

Hutný čokoládový dort

Vláčné čokoládové brownies

Mocca čokoládový dort

Mandlový dort s jablkem a meruňkovým džemem

Mandlové řezy s malinami

REKLAMA

Přidat komentář