
Zapečené jahody se sněhovými pusinkami
Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu likéru.
Vydání: 2010/6
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 500 g jahod, odstopkovaných
- 40 g krupicového cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 75 ml bílků (přibližně ze 2 vajec)
- 110 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička bílého vinného octa
- 125 ml smetany ke šlehání k podávání
Na pusinky
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 150 ºC. Jahody přepulte, promíchejte s cukrem a škrobem a rozdělte do zapékacích misek.
2 Z bílků ušlehejte pevný sníh. Postupně zašlehejte cukr, až bude směs lesklá a tuhá. Potom zašlehejte škrob a ocet.
3 Rozdělte na jahody v miskách a pečte v troubě asi 40–45 minut. Podávejte s ušlehanou smetanou.
Přidat komentář