Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panna cotta s ovocnou čepičkou

Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Tuhnutí: 6-10 hodin
P
Pohár Italská

Ingredience

    NA ŽELÉ

    • 1 lžíce jemně mleté želatiny
    • 375 ml šťávy z meruňkového či jiného ovocného kompotu nebo naředěného ovocného sirupu

    NA SMETANOVOU ČÁST

    • 2 lžičky jemně mleté želatiny
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 40 g moučkového cukru, prosátého (nebo stejné množství krupicového)
    • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
    • rostlinný olej na vytření formiček

Příprava jídla

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šťávu z kompotu svařte v rendlíku a přidejte nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání vařte minutu až dvě, aby se rozpustila. Směs pak rozdělte do šesti 125 ml formiček velmi lehce vymazaných olejem. Dejte do lednice a nechte ztuhnout (může to trvat i několik hodin).

2 Směs na panna cottu připravte podle základního receptu. Přeceďte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a vlijte do formiček se želé. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se bábovičky zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář