Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Meruňkové chutney (čatní)

Popis receptu: 
pikantní indická příloha k masu a sýrům v českém stylu
Autor: Jakub Novák
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 kg meruněk 3 velké cibule trochu zázvoru (dle chuti) 3 chilli papričky 1 stroužek česneku (prolisovaný) rozinky pepř sůl jablečný ocet tmavý cukr/med lžíce olivového oleje

Příprava jídla

Nejprve se oloupají meruňky. Aby to šlo snáze, ponoří se na 10 s do horké vody a pak ochladí. Na trošce oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájené, oloupané a vypeckované meruňky, česnek, nastrouhaný zázvor a pokrájené papričky (zbavené pecek), zakápněte jablečným octem a poduste do té doby, než se téměř veškerá tekutina vstřebá. Ke konci na 2 minuty přidejte rozinky, oslaďte, osolte a opepřete dle chuti. Chutney by mělo být výrazné, časem se chuť rozleží a zmírní. Když jsou meruňky rozvařené, za vařečkou se dělá cestička a hmota má tendenci se přichytávat, vypneme sporák a plníme chutney do skleniček.

Přidat komentář