Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lilkový kaviár - Caviar d´aubergine

Popis receptu: 
Autor: Radka Martínková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Dva až čtyři lilky česnek hladká petrželka olivový olej citron sůl pepř

Příprava jídla

Dva až čtyři lilky (podle velikosti) propícháte vidličkou a vložíte do trouby předehřáté cca na 200°C. Necháte je tam asi 45 minut. Když jsou pěkně scvrklé, jsou pečené. Vyjmete je a necháte je vychladnout. Mezi tím si připravíte další suroviny. Nasekáte hrst petrželky, prolisujete jeden až dva stroužky česneku, z menšího citrónu vymačkáte šťávu. Vychladlé lilky rozpůlíte, lžící vyškrábnete dužinu, pokrájíte a vložíte do misky. Poté ji rozmačkáte vidličkou a smícháte s česnekem, petrželkou, citrónovou šťávou a několika lžícemi olivového oleje. Lehce osolíte (sůl se rozleží!), opepříte a dáte na několik hodin vychladit do lednice. Nejlépe přes noc. Před podáváním ochutnejte, případně dochuťte. Nejraději mám lilkový kaviár s opečeným toustem nebo ciabattou. Můžete si připravit u variantu s nasekaným rajčetem, bazalkou nebo jinými bylinkami. V tomto případě je důležité použít chutná, velmi zralá letní rajčata! Lilkový kaviár můžete použít jako předkrm, svačinku, na chuťovky nebo jako přílohu k masu, ...
REKLAMA

Přidat komentář