Lilkový kaviár - Caviar d´aubergine

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lilkový kaviár - Caviar d´aubergine

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Více než hodinu

Suroviny

Dva až čtyři lilky
česnek
hladká petrželka
olivový olej
citron
sůl
pepř
Dva až čtyři lilky (podle velikosti) propícháte vidličkou a vložíte do trouby předehřáté cca na 200°C. Necháte je tam asi 45 minut. Když jsou pěkně scvrklé, jsou pečené. Vyjmete je a necháte je vychladnout. Mezi tím si připravíte další suroviny. Nasekáte hrst petrželky, prolisujete jeden až dva stroužky česneku, z menšího citrónu vymačkáte šťávu. Vychladlé lilky rozpůlíte, lžící vyškrábnete dužinu, pokrájíte a vložíte do misky. Poté ji rozmačkáte vidličkou a smícháte s česnekem, petrželkou, citrónovou šťávou a několika lžícemi olivového oleje. Lehce osolíte (sůl se rozleží!), opepříte a dáte na několik hodin vychladit do lednice. Nejlépe přes noc. Před podáváním ochutnejte, případně dochuťte. Nejraději mám lilkový kaviár s opečeným toustem nebo ciabattou. Můžete si připravit u variantu s nasekaným rajčetem, bazalkou nebo jinými bylinkami. V tomto případě je důležité použít chutná, velmi zralá letní rajčata! Lilkový kaviár můžete použít jako předkrm, svačinku, na chuťovky nebo jako přílohu k masu, ...

Obchod Apetit