Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minicheesecake s pomerančem

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 3 hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Dort Americká

Ingredience

    • 200 g piškotů, rozdrcených nebo rozemletých
    • 80 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 300 g jemného tvarohu (žervé, lučiny)
    • 200 g krupicového cukru
    • 2 žloutky
    • 80 ml smetany
    • 5 g plátkové želatiny, namočené podle návodu
    • 1 pečlivě omytý pomeranč, nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky + trochu nastrouhané kůry

Příprava jídla

1. Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují. Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

2. Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany. Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu. Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče. Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Piškotové indiánky s banánem

Koňakový dortík

Tiramisu z pomazánkového másla

Jak oslavit Mezinárodní den cheesecaku?

Překvapivá historie cheesecaku! Věděli jste, že dort milovali už starověcí Řekové?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.14

Přidat komentář