Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z pštrosího krku

Když jsem šla prvně na trh, viděla jsem tam prodávat chlazené pštrosí krky z moravské farmy. Řekla jsem si, že by se dobře hodily na vývar. A opravdu – pštrosí vývar chutná podobně jako ten z hovězího masa nebo z kachních krků. Zeleninové natě použijte jen tehdy, když jsou zdravé a krásně zelené – poškozené či zažloutlé vyhoďte.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 150 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • cca 1 kg pštrosího krku
    • natě z čerstvé zeleniny (třeba petrželová, celerová, trocha mrkvové, klidně i z červené řepy nebo tuřínků či vodnice nebo jen celerová nať a trocha libečku)
    • mladá cibulka a česnek podle chuti
    • hrstka celého černého pepře
    • pár kuliček nového koření + sůl


    K PODÁVÁNÍ

    • (česneková) pažitka, nasekaná
    • zelená petrželka, nasekaná
    • jarní cibulky, nasekané
    • může být i nasekaný mladý česnek nebo natrhané salátové listy
    • čerstvý chléb

Příprava jídla

1 Maso omyjte, pokud je to potřeba, vložte do hrnce, zalijte zhruba 2,5 litru studené vody, přidejte natě, cibulky a česnek i koření, osolte, přiveďte k varu a cca 2,5 hodiny zvolna vařte pod pokličkou. Odstraňujte přitom sražené bílkoviny (pěnu), které se objevují na hladině.
 
2 Až se bude maso snadno oddělovat od kostí, vývar sceďte a vraťte do hrnce. Maso oberte a nakrájejte či natrhejte. Prohřejte, rozdělte do talířů či misek a podávejte pořádně posypané nasekanými bylinkami a s čerstvým chlebem.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z trhu

Menu z trhu

REKLAMA

Přidat komentář