Polévka z máslových fazolí s pancettou

Polévka z máslových fazolí s pancettou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (21)
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7006 kcal
Bílkoviny 245 g
Cukr 229 g
Tuky 604 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krémová fazolová polévka

Suroviny

cibule 2 ks
nahrubo
máslo 2 PL
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
fazole 2 ks
bílé, konzervované, tzv. máslových, scezené, propláchnuté
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 100 ml
pancetta 8 plátek
lze nahradit jinou sušenou slaninou
chleba
k podávání
pažitka 1 svazek
nasekaná
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.

2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky – jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.

3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte – solí se až po dokončení.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit