Krémová fazolová polévka
Suroviny
cibule
2
ks
nahrubo
máslo
2
PL
tymián
4
snítky
odrhnuté lístky
fazole
2
ks
bílé, konzervované, tzv. máslových, scezené, propláchnuté
vývar kuřecí
750
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání
100
ml
pancetta
8
plátek
lze nahradit jinou sušenou slaninou
chleba
k podávání
pažitka
1
svazek
nasekaná
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.
2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky – jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.
3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.
NĚCO NAVÍC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte – solí se až po dokončení.
2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky – jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.
3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.
NĚCO NAVÍC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte – solí se až po dokončení.