Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z máslových fazolí s pancettou

Polévka z máslových fazolí s pancettou

3.2/5 Počet hodnocení: 24
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7006 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 229 g
Tuky 604 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krémová fazolová polévka

Suroviny

nahrubo
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
bílé, konzervované, tzv. máslových, scezené, propláchnuté
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
pancetta 8 plátek
lze nahradit jinou sušenou slaninou
k podávání
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.

2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky - jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.

3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.

NŇCO NAVíC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8-12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60-90 minut doměkka. Nesolte - solí se až po dokončení.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...