Krémová fazolová polévka
Suroviny
Postup
1
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.
2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky - jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.
3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.
NŇCO NAVíC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8-12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60-90 minut doměkka. Nesolte - solí se až po dokončení.
2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky - jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.
3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.
NŇCO NAVíC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8-12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60-90 minut doměkka. Nesolte - solí se až po dokončení.