0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z máslových fazolí s pancettou

Polévka z máslových fazolí s pancettou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7006 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 229 g
Tuky 604 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krémová fazolová polévka

Suroviny

cibule 2 ks
nahrubo
máslo 2 PL
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
fazole 2 ks
bílé, konzervované, tzv. máslových, scezené, propláchnuté
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 100 ml
pancetta 8 plátek
lze nahradit jinou sušenou slaninou
chleba
k podávání
pažitka 1 svazek
nasekaná
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.

2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky – jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.

3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8–12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60–90 minut doměkka. Nesolte – solí se až po dokončení.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit