Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelné flíčky s houbami

Bezmasá varianta legendárních šunkofleků
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Zapékání: 15-20 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • hrst sušených hub
    • 300 g těstovin (fleky, flíčky apod).
    • 2 lžíce sádla nebo oleje + na vymazání
    • 1 cibule, najemno
    • 1 kg hlávkového bílého zelí
    • 1/2 lžičky mletého kmínu
    • sůl a mletý pepř
    • 50 ml smetany 33%
    • 100 g ementálu, nahrubo nastrouhaného
    • nasekaná petrželka k podávání

Příprava jídla

1 Houby zalijte vodou, nechte hodinu nabobtnat a pak je asi 15 minut povařte a slijte. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte a promíchejte se lžící sádla nebo oleje.

2 Zelí nakrájete na asi 1cm proužky, překrájejte na čtverečky, přelijte v cedníku vroucí vodou a nechte okapat. Potom na zbylém sádle osmahněte dorůžova cibuli, přidejte zelí, kmín, sůl a pepř a duste asi 10 minut; podle potřeby přilijte vodu. Nakonec vmíchejte houby.

3 Flíčky promíchejte se zelím, přendejte do sádlem vymazané zapékací mísy a přelijte smetanou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a zapékejte, dokud povrch nezezlátne. Podávejte posypané petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

18x zapečené těstoviny

Houby v kuchyni

Přidat komentář