Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Uzené dobře přijme i orientální půvab.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso Asijská

Ingredience

    • 4 uzené kotlety nebo přiměřené množství uzené rolky (600 g)
    • 2 lžičky koření 5 vůní
    • olivový olej
    • 1–2 čerstvé červené chilli papričky, pokrájené na nudličky
    • 2 pomeranče (ideálně bio), vymačkané, z jednoho strouhaná kůra
    • 4 lžíce medu
    • 1 lžíce sójové omáčky

    NA PŘÍLOHU

    • 450 g růžičkové kapusty
    • 2 lžíce másla
    • 2 šalotky
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi opečte na másle šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte kapustičky, vývar a nechte bublat asi 10 minut doměkka.

2 Osolte a opepřete.

3 Kotlety poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžících oleje. Přidejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, až omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami.

NĚCO NAVÍC
Když každou růžičku kapusty naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji – střed i vnější listy ve stejnou chvíli.

CO NA TO ŘEZNÍK
České uzené ochucené asijskými přísadami? Je to skvělé! Zvlášť libové uzené maso, jako je právě kotleta nebo šunka, se dobře doplňuje se sladkou chutí medu, pomeranče nebo jindy sladké chilli omáčky či třeba třtinového cukru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

Alsaské zelí

Bostonské pečené fazole

REKLAMA

Přidat komentář