Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané kuře s červeným zelím

Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce francouzské hořčice
    • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
    • 1 lžičku přírodního krupicového cukru
    • 6 lžic olivového oleje + trochu na zakapání
    • 300 g červeného zelí, jemně nakrájeného
    • 4 kuřecí prsíčka s kůží
    • 1–2 čekankové puky, rozdělené na lístky
    • 400g plechovku bílých sterilovaných fazolí, scezených a propláchnutých
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.

2. Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.

3.
Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.10

Přidat komentář