Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 171 g
Tuky 65 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní kuře s elegantním doprovedem...

Suroviny

změklé
estragon 3 PL
nasekaný
sůl a pepř
řízek s kůží, každý cca 200g
olivový olej 2 PL
+ na pokropení
kopr svazek
malý
balzamikový ocet 2 PL
nebo bílý vinný ocet
na dlouhé klínky, nebo drobných nových v celku, uvařených doměkka
nakrájená na tenká kolečka
okurka 250 g
nakládačky, podélně nakrájených na tenké plátky
malé bulvy, na tenké plátky
nastrouhaný k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Máslo, 1 lžíci estragonu, sůl a pepř utřete v misce. Máslo opatrně vsuňte pod kuřecí kůži tak, abyste ji nepotrhali. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova (maso by mělo být uvnitř hotové).

2

V misce smíchejte kopr, zbývající estragon, olivový olej, ocet a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře naaranžujte uvařené brambory, okurky a fenykl a nakrájené maso. Pokropte zálivkou a posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Ochucené máslo se dobře pěchuje pod drůbeží kůži pomocí cukrářského sáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín