0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1851 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 171 g
Tuky 65 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní kuře s elegantním doprovedem...

Suroviny

máslo 40 g
změklé
estragon 3 PL
nasekaný
sůl a pepř
kuřecí prsa 4 ks
řízek s kůží, každý cca 200g
olivový olej 2 PL
+ na pokropení
kopr svazek
malý
balzamikový ocet 2 PL
nebo bílý vinný ocet
citronová štáva 1 PL
brambory 800 g
na dlouhé klínky, nebo drobných nových v celku, uvařených doměkka
okurka 1 ks
nakrájená na tenká kolečka
okurka 250 g
nakládačky, podélně nakrájených na tenké plátky
fenykl 2
malé bulvy, na tenké plátky
parmazán
nastrouhaný k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. Máslo, 1 lžíci estragonu, sůl a pepř utřete v misce. Máslo opatrně vsuňte pod kuřecí kůži tak, abyste ji nepotrhali. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova (maso by mělo být uvnitř hotové).

2 V misce smíchejte kopr, zbývající estragon, olivový olej, ocet a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře naaranžujte uvařené brambory, okurky a fenykl a nakrájené maso. Pokropte zálivkou a posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Ochucené máslo se dobře pěchuje pod drůbeží kůži pomocí cukrářského sáčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč