Nedělní kuře s elegantním doprovedem...
Suroviny
máslo
40
g
změklé
estragon
3
PL
nasekaný
sůl a pepř
4
g
kuřecí prsní řízek s kůží
olivový olej
2
PL
plus na pokropení
kopr
2
PL
ocet balsamico nebo bílý vinný ocet
citronová štáva
1
PL
brambory
800
g
na dlouhé klínky, nebo drobných nových v celku, uvařených doměkka
1
ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenká kolečka
250
g
okurky nakládačky podélně nakrájených na tenké plátky
2
ks
bulvy fenyklu na tenké plátky
parmazán
nastrouhaný k podávání
1 Troubu předehřejte na 220°C. Máslo, 1 lžíci estragonu, sůl a pepř utřete v misce. Máslo opatrně vsuňte pod kuřecí kůži tak, abyste ji nepotrhali. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova (maso by mělo být uvnitř hotové).
2 V misce smíchejte kopr, zbývající estragon, olivový olej, ocet a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře naaranžujte uvařené brambory, okurky a fenykl a nakrájené maso. Pokropte zálivkou a posypte parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Ochucené máslo se dobře pěchuje pod drůbeží kůži pomocí cukrářského sáčku.