0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 153 g
Tuky 61 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní kuře s elegantním doprovedem...

Suroviny

máslo 40 g
změklé
estragon 3 PL
nasekaný
sůl a pepř
4 g
kuřecí prsní řízek s kůží
olivový olej 2 PL
plus na pokropení
kopr
2 PL
ocet balsamico nebo bílý vinný ocet
citronová štáva 1 PL
brambory 800 g
na dlouhé klínky, nebo drobných nových v celku, uvařených doměkka
1 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenká kolečka
250 g
okurky nakládačky podélně nakrájených na tenké plátky
2 ks
bulvy fenyklu na tenké plátky
parmazán
nastrouhaný k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. Máslo, 1 lžíci estragonu, sůl a pepř utřete v misce. Máslo opatrně vsuňte pod kuřecí kůži tak, abyste ji nepotrhali. Maso položte na plech vyložený pečicím papírem, pokropte olivovým olejem a pečte 20–25 minut dozlatova (maso by mělo být uvnitř hotové).

2 V misce smíchejte kopr, zbývající estragon, olivový olej, ocet a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře naaranžujte uvařené brambory, okurky a fenykl a nakrájené maso. Pokropte zálivkou a posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Ochucené máslo se dobře pěchuje pod drůbeží kůži pomocí cukrářského sáčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit