Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

ČESNEČKA

Popis receptu: 
Pravá česnečka
Autor: Iveta Strobachová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    10 stroužků česneku, 100 g tvrdého sýru, 1 lžíci majoránky, plátek uzeného masa nebo uzeného boku (podle toho, kdo má co rád), 2 lžíce sádla, 2 krajíce chleba, 1 cibuli, 2 brambory, 1 litr kuřecího vývaru, pepř a případně sůl

Příprava jídla

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte (pokud se vám to nedaří, namočte ho na pár minut do vlažné vody, pak to půjde samo), a odstraňte zelený vnitřek, který způsobuje onen pověstný zápach z úst, česnek utřete. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte uzené maso pokrájené na menší kostičky. Vše krátce osmahněte. Když cibulka zesklovatí, zalijte základ kuřecím vývarem a přidejte česnek. Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a přidejte do vroucího vývaru. Vařte 10 až 15 minut, dokud nejsou kostičky brambor měkké.Před dokončením se vyplatí přidat ještě trochu prolisovaného česneku. Zachovají se vitaminy a silice, které dodají ten správný česnekový říz. Pak už jen polévku dochuťte majoránkou, případně pepřem a solí (vývar ale bývá sám o sobě často slaný až dost) a základ máte hotový. Vedle v pánvičce na sádle nebo oleji osmahněte na kostičky rozkrájené krajíce chleba. Tvrdý sýr pokrájejte na kostičky; raději ho nestrouhejte, protože kdybyste ho poté nasypali do polévky, vznikla by jedna velká sýrová koule. Na talíř připravte kostičky chleba a sýru a vše zalijte vroucí polévkou. Kdo chce, může do talíře ještě rozklepnout vejce. Hotovo a může se podávat!
REKLAMA

Přidat komentář