Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Recept na božské tvarohové bliny

Popis receptu: 
Bliny jsou menší palačinky. Rusové je jedí naslano (třeba s kaviárem nebo lososem), ale i nasladko. Pak jsou pohádkovým startem do nového dne. Pravda, jejich příprava vám zabere hodně času, jenže proč ošidit nejdůležitější jídlo dne?!
Autor: Nina Davidova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience (pro 2 porce): 1 velké vejce 125 ml mléka + 1 lžíce navíc špetka soli 3–4 vrchovaté lžíce hladké mouky 60 g másla Na náplň: 70 g sýra cottage (lze nahradit tvarohem) 100 g měkkého tvarohu 1 vejce 1 lžíce krupicového cukru ½ sáčku vanilinového cukru kůra z ½ citronu Na borůvkovou omáčku: 100 g borůvek (čerstvých nebo mražených) 2 lžíce krupicového cukru šťáva z ½ citronu K podávání: 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru ½ lžičky skořice 100 g kysané smetany

Příprava jídla

Nejprve si připravte bliny: ušlehejte vejce s mlékem, třemi lžícemi vody a solí. Po lžících přidávejte mouku a pokaždé důkladně promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci kysané smetany. Přelijte ho přes síto, aby v něm nezůstaly žmolky, a nechte půl hodiny stát. Mezitím rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Když je těsto odpočinuté, vmíchejte do něj lžíci rozpuštěného másla. Zahřejte menší těžkou nepřilnavou pánev a lehce ji potřete máslem. Vlijte tolik těsta, aby vznikla placka s průměrem asi 15 cm, a opékejte ji jen po jedné straně, dokud se okraje nezačnou kroutit. Dejte ji na talíř opečenou stranou nahoru a zakryjte utěrkou. Pokračujte, dokud těsto nespotřebujete. Předehřejte troubu na 220 °C. Rozpuštěným máslem vymažte nádobu, ve které budete bliny péct (malý pekáč, asi jako na lasagne). Smíchejte všechny přísady na náplň. Na neopečenou stranu každé bliny dejte lžíci náplně, okraje přehněte do obdélníku a přesuňte do pekáčku. Bliny potřete zbylým máslem a zapékejte 20–30 minut, aby byly nadýchané a zlatavé. Zatím připravte borůvkovou omáčku: v kastrolu smíchejte borůvky s cukrem a citronovou šťávou a na středním plameni přiveďte k varu. Vařte tři minuty. Vyndejte bliny z trouby. Na talíři je posypte moučkovým cukrem a skořicí, polijte smetanou a borůvkovou omáčkou.
REKLAMA

Přidat komentář