Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kachní prsíčka na pomerančích podle Z. Pohlreicha

Popis receptu: 
http://www.weberstephen.cz/Zden%C4%9Bk-Pohlreich.aspx?ID=133&ProductID=P... Doba na přípravu: 30 minut Náročnost: snadné Doba grilování: 15 minut Doba na marinování: 1 hodina marinování
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
53 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 kachní prsa nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biopomeranče 1 nasekaný stroužek česneku 1 nasekaná šalotka 1 bobkový list 250 ml červeného vína 2 lžíce balzamikového octa 1 lžička cukru sůl, čerstvě umletý černý pepř 3 lžíce rybízového želé

Příprava jídla

1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu. 2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne. 3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty. 4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.
REKLAMA

Přidat komentář