Kachní prsíčka na pomerančích podle Z. Pohlreicha

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kachní prsíčka na pomerančích podle Z. Pohlreicha

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny

Suroviny

kachní prsa 4 ks
sušená pomerančová kůra
z 1 biopomeranče
česnek 1
nasekaný
šalotka 1 ks
nasekaná
bobkový list 1 ks
víno červené 250 ml
balzamikový ocet 2 PL
cukr 1 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
3 PL
rybízové želé
1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu. 2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne. 3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty. 4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.
Autor: helena_hu

Obchod Apetit