Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

Cotechino je úžasná italská klobáska, kterou koupíte v dobrých řeznictvích (František Kšána na pražském Břevnově vyrábí cotechino podle Accordiho receptu) nebo v obchodech s italskými specialitami.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT3H
Vaření 3:00
Italská

Ingredience

    • 2 klobásky cotechino
    • 1 mrkev, oloupaná
    • 1 cibule, oloupaná
    • 2 bobkové listy
    • 5 kuliček černého pepře
    • 1 řapík celeru
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • polenta
    • rajčatový kompot

    NA ČOČKU

    • 250 g černé (beluga) nebo drobné zelené čočky, namočené den předem
    • 1 lžička koriandrových semen
    • 1/2 lžičky kardamomu
    • 2 stroužky česneku
    • 50 g řapíkatého celeru, nakrájeného nadrobno
    • 50 g mrkve, nakrájené nadrobno
    • 70 g šalotky, nakrájené nadrobno
    • 750 ml drůbežího vývaru
    • 2 lžíce másla
    • 4 g kari madras
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Prvních šest přísad zaljte v hrnci vodou a přiveďte k varu. Osolte a mírně vařte 3 hodiny, cotechino musí být celou dobu ponořené. Z uvařené klobásky stáhněte střívko, přepulte ji nebo nakrájejte na plátky a na oleji opečte ze všech stran mírně dokřupava.

2 Slijte namočenou čočku a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Koriandr a kardamom rozdrťte v hmoždíři najemno. Koření zpěňte na másle a přidejte zeleninu. Míchejte asi 3 minuty, až bude šalotka sklovitá. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a mírně vařte 40 minut, až čočka bude ‚na skus‘.

3 Čočku slijte a před podáváním promíchejte s olivovým olejem. Servírujte s polentou ochucenou strouhaným parmazánem a osmahnutou na oleji a s rajčatovým kompotem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mousse a l’orange (čti mus al oránž)

Briošky s italským (vlašským) salátem

REKLAMA

Přidat komentář