0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1675 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 40 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku plátků, silnější jsou lepší. Když už musíte krkovici naklepávat, dělejte to jemně klouby ruky. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso 4 plátek
po 120 až 150g
olivový olej 1 PL
chorizo 1 ks
nakrájená na 1,5 cm kolečka
paprika 1 ks
červená, lze nahradit oranžovou, zbavenou semen a nakrájenou na 2cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
paprika 1 ČL
uzená, mletá
rajče 1 ks
400 g konzerva krájených rajčat
vývar kuřecí 200 ml
lze nahradit zeleninovým (nemusí být)
polenta
vařená, k podávání
oregano
čerstvé, podle chuti

1 Mouku osolte a opepřete. Obalte v ní maso a přebytečnou mouku oklepte.

2 Ve velké pánvi na oleji opékejte chorizo 2–3 minuty dozlatova, občas promíchejte. Přesuňte na talíř. Pak na pánvi opečte maso z obou stran do zlatohněda a tak, aby bylo uvnitř propečené. Přeneste na talíř a odložte.

3 Do pánve dejte papriky a cibuli, 5 minut opékejte za občasného promíchání. Přidejte česnek, mletou papriku a krátce nechte rozvonět (pozor, ať se nepřipálí!). Vmíchejte rajčata a vývar nebo odpovídající množství vody. Prohřejte a vložte chorizo, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 20–30 minut. Ke konci v omáčce prohřejte maso.

4 Podávejte s polentovou kaší, podle chuti posypané čerstvým oreganem. 

JAK NA POLENTU
Do rendlíku nalijte 500ml horké vody a 600ml mléka. Na středním ohni přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte 180g instantní nebo obyčejné polenty. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Zmírněte oheň. Vařečkou míchejte 5 či 20 minut podle typu polenty (řiďte se návodem na obalu), polenta by se měla začít oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte 60g másla (nebo podle chuti), osolte a opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit