Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 50 g
Tuky 109 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku plátků, silnější jsou lepší. Když už musíte krkovici naklepávat, dělejte to jemně klouby ruky. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
po 120 až 150g
olivový olej 1 PL
klobása, nakrájená na 1,5cm kolečka
červená, lze nahradit oranžovou, zbavenou semen a nakrájenou na 2cm kousky
nakrájená na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
paprika mletá uzená ½ ČL
vývar kuřecí 200 ml
lze nahradit zeleninovým (nemusí být)
polenta
vařená, k podávání
oregano
čerstvé, podle chuti

1 Mouku osolte a opepřete. Obalte v ní maso a přebytečnou mouku oklepte.

2 Ve velké pánvi na oleji opékejte chorizo 2–3 minuty dozlatova, občas promíchejte. Přesuňte na talíř. Pak na pánvi opečte maso z obou stran do zlatohněda a tak, aby bylo uvnitř propečené. Přeneste na talíř a odložte.

3 Do pánve dejte papriky a cibuli, 5 minut opékejte za občasného promíchání. Přidejte česnek, mletou papriku a krátce nechte rozvonět (pozor, ať se nepřipálí!). Vmíchejte rajčata a vývar nebo odpovídající množství vody. Prohřejte a vložte chorizo, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 20–30 minut. Ke konci v omáčce prohřejte maso.

4 Podávejte s polentovou kaší, podle chuti posypané čerstvým oreganem. 

JAK NA POLENTU
Do rendlíku nalijte 500ml horké vody a 600ml mléka. Na středním ohni přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte 180g instantní nebo obyčejné polenty. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Zmírněte oheň. Vařečkou míchejte 5 či 20 minut podle typu polenty (řiďte se návodem na obalu), polenta by se měla začít oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte 60g másla (nebo podle chuti), osolte a opepřete. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč