Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovice s paprikami, chorizem a polentou
Krkovice s paprikami, chorizem a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 50 g
Tuky 109 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku plátků, silnější jsou lepší. Když už musíte krkovici naklepávat, dělejte to jemně klouby ruky. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
po 120 až 150g
olivový olej 1 PL
klobása, nakrájená na 1,5cm kolečka
červená, lze nahradit oranžovou, zbavenou semen a nakrájenou na 2cm kousky
nakrájená na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
paprika mletá uzená ½ ČL
vývar kuřecí 200 ml
lze nahradit zeleninovým (nemusí být)
polenta
vařená, k podávání
oregano
čerstvé, podle chuti

Postup

1

Mouku osolte a opepřete. Obalte v ní maso a přebytečnou mouku oklepte.

2

Ve velké pánvi na oleji opékejte chorizo 2–3 minuty dozlatova, občas promíchejte. Přesuňte na talíř. Pak na pánvi opečte maso z obou stran do zlatohněda a tak, aby bylo uvnitř propečené. Přeneste na talíř a odložte.

3

Do pánve dejte papriky a cibuli, 5 minut opékejte za občasného promíchání. Přidejte česnek, mletou papriku a krátce nechte rozvonět (pozor, ať se nepřipálí!). Vmíchejte rajčata a vývar nebo odpovídající množství vody. Prohřejte a vložte chorizo, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 20–30 minut. Ke konci v omáčce prohřejte maso.

4

Podávejte s polentovou kaší, podle chuti posypané čerstvým oreganem.

JAK NA POLENTU
Do rendlíku nalijte 500ml horké vody a 600ml mléka. Na středním ohni přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte 180g instantní nebo obyčejné polenty. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Zmírněte oheň. Vařečkou míchejte 5 či 20 minut podle typu polenty (řiďte se návodem na obalu), polenta by se měla začít oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte 60g másla (nebo podle chuti), osolte a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín