Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1675 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 40 g
Tuky 109 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku plátků, silnější jsou lepší. Když už musíte krkovici naklepávat, dělejte to jemně klouby ruky. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso 4 plátek
po 120 až 150g
olivový olej 1 PL
chorizo 1 ks
nakrájená na 1,5 cm kolečka
paprika 1 ks
červená, lze nahradit oranžovou, zbavenou semen a nakrájenou na 2cm kousky
cibule 1 ks
nakrájená na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
paprika 1 ČL
uzená, mletá
rajčata 1 ks
400 g konzerva krájených rajčat
vývar kuřecí 200 ml
lze nahradit zeleninovým (nemusí být)
polenta
vařená, k podávání
oregano
čerstvé, podle chuti

1 Mouku osolte a opepřete. Obalte v ní maso a přebytečnou mouku oklepte.

2 Ve velké pánvi na oleji opékejte chorizo 2–3 minuty dozlatova, občas promíchejte. Přesuňte na talíř. Pak na pánvi opečte maso z obou stran do zlatohněda a tak, aby bylo uvnitř propečené. Přeneste na talíř a odložte.

3 Do pánve dejte papriky a cibuli, 5 minut opékejte za občasného promíchání. Přidejte česnek, mletou papriku a krátce nechte rozvonět (pozor, ať se nepřipálí!). Vmíchejte rajčata a vývar nebo odpovídající množství vody. Prohřejte a vložte chorizo, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 20–30 minut. Ke konci v omáčce prohřejte maso.

4 Podávejte s polentovou kaší, podle chuti posypané čerstvým oreganem. 

JAK NA POLENTU
Do rendlíku nalijte 500ml horké vody a 600ml mléka. Na středním ohni přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte 180g instantní nebo obyčejné polenty. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Zmírněte oheň. Vařečkou míchejte 5 či 20 minut podle typu polenty (řiďte se návodem na obalu), polenta by se měla začít oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte 60g másla (nebo podle chuti), osolte a opepřete. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit