Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka guacamole

Nechte hosty hádat, z čeho jste vařili.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 60 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, jemně nasekaná
    • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
    • 1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
    • 1,25 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 2 velká nebo 3 malá zralá avokáda
    • menší hrst listů koriandru, nasekaného
    • sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • zakysaná smetana k podávání

    NA MARINOVANOU CIBULI

    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • 60 ml bílého vinného octa
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžička soli

Příprava jídla

1 Promíchejte všechny suroviny na marinovanou cibuli a nechte je hodinu odležet.

2 V hrnci rozpalte olej, vsypte do něj nasekanou cibuli a na mírném plameni míchejte 1–2 minuty. Přidejte česnek a chilli papričku a opékejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 5 minut. Odstavte a nechte zchladnout.

3 Avokáda podélně rozpulte a odstraňte z nich pecku. Dužinu vyberte lžící a přesuňte do mixéru. Přidejte koriandr a za postupného přilévání vývaru umixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce, ochuťte a prohřejte.

4 Osušte marinovanou cibuli papírovou utěrkou. Polévku rozlijte do misek, ozdobte lžící zakysané smetany a cibulí a hojně posypte čerstvě drceným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní zeleninová polévka

Ředkvičková polévka

Polévka s citronem a vejci

Polévka se šunkou a zelenými listy

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

REKLAMA

Přidat komentář