Guacamole s feta sýrem

Guacamole s feta sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka Alondra Maldonado. 

Suroviny

avokádo 2 ks
zralé
sůl 0.5 ČL
limetová šťáva 1 PL
rajčata 140 g
chilli paprička 1 ks
zelená
cibule 0.25 ks
bílá nebo červená, nadrobno
koriandr 1 hrst
čerstvý, lístky
sýr feta
rozdrobená, na posypání

Postup

1

Avokádo rozřízněte podélně napůl podél pecky. Poloviny jemně pootočte proti sobě, jedna se tak uvolní od pecky. Pecku vyloupněte a dužinu ještě ve slupce opatrně nakrájejte.

2

Dužinu vydlabejte lžičkou do misky, jde to snadno. Zakápněte limetovou nebo citronovou šťávou a promíchejte (tak dužina avokáda nezhnědne a zachová si krásnou svěží barvu).

3

Dužinu osolte a rozmačkejte vidličkou. 

4

Z rajčat a chilli papričky odstraňte semínka a obojí nakrájejte nadrobno. Přisypte je spolu s nakrájenou cibulí do misky. Koriandr nasekejte najemno (část lístků nechte na ozdobení) a vše promíchejte s avokádovým pyré. Dochuťte solí a limetovou šťávou, posypte fetou a ozdobte koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Hotové guacamole můžete posypat třeba i nastrouhaným parmazánem. I to je podle Alondry v mexické kuchyni povoleno! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit