Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 637 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 33 g
Tuky 50 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka Alondra Maldonado. 

Suroviny

avokádo 2 ks
zralé
sůl 0.5 ČL
limetová šťáva 1 PL
rajčata 140 g
chilli paprička 1 ks
zelená
cibule 0.25 ks
bílá / červená, nadrobno
koriandr hrst
čerstvý, lístky
feta
rozdrobený, na posypání

1 Avokádo rozřízněte podélně napůl podél pecky. Poloviny jemně pootočte proti sobě, jedna se tak uvolní od pecky. Pecku vyloupněte a dužinu ještě ve slupce opatrně nakrájejte.

2 Dužinu vydlabejte lžičkou do misky, jde to snadno. Zakápněte limetovou nebo citronovou šťávou a promíchejte (tak dužina avokáda nezhnědne a zachová si krásnou svěží barvu).

3 Dužinu osolte a rozmačkejte vidličkou. 

4 Z rajčat a chilli papričky odstraňte semínka a obojí nakrájejte nadrobno. Přisypte je spolu s nakrájenou cibulí do misky. Koriandr nasekejte najemno (část lístků nechte na ozdobení) a vše promíchejte s avokádovým pyré. Dochuťte solí a limetovou šťávou, posypte fetou a ozdobte koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC

Hotové guacamole můžete posypat třeba i nastrouhaným parmazánem. I to je podle Alondry v mexické kuchyni povoleno! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit