0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guacamole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 194
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 144 g
Tuky 124 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční mexická omáčka guacamole je díky avokádu máslově jemná, chilli papričky a koriandr jí však dodávají ten správně pikantní říz. Oblíbíte si ji.

Suroviny

avokádo 4 ks
zralá
rajče 2 ks
cibule 1 ks
chilli paprička 3 ks
čerstvá, zelená
česnek 2 stroužky
koriandr čerstvý 50 g
čerstvý
sůl mořská
podle chuti
citronová štáva
podle chuti
nachos 1 bal
tortillové lupínky

Postup

1

Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Oloupejte je a dejte do mísy. Rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

jak rozpůlit a vydlabat avokádo
ZDROJ: archiv
příprava avokáda
ZDROJ: archiv
2

Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno, z chilli papriček odstraňte semena a nasekejte je najemno a koriandr rozsekejte nahrubo. Vše přidejte k avokádu.

3

Pokapejte citronem, osolte a dobře promíchejte. Ihned podávejte s tortillovými lupínky na nabírání.

Související články

Tipy, jak si dopřát avokádo v jeho plné kvalitě
  • Zajímavosti

Tipy, jak si dopřát avokádo v jeho plné kvalitě

Druhy avokáda Avokádo je ovoce ve tvaru hrušky, které roste na takzvaném hruškovci přelahodném, což je stálezelený strom o výšce asi 15 až 20 m. Druhů avokáda existuje několik, ale do České republiky se dováží nejčastěji dvě...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit