Karotková polévka

Karotková polévka

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 795 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 114 g
Tuky 14 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní thajská polévka zahřeje i ochladí.

Suroviny

olej 1 PL
cibule 1 ks
bílá, střední, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
velké, nasekané
zázvor (čerstvý)
kousek čerstvého, oloupaný, najemno
mrkev 750 g
očištěná, na tenká kolečka
vývar kuřecí 1 l
sůl
na dochucení
chilli sušené
na dochucení
koriandr hrst
čerstvé lístky, k podávání

Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte cibuli, česnek, zázvor a karotku. Za častého promíchávání asi čtyři minuty smažte. Zalijte většinou vývaru (když použijete zeleninový, získáte vegetariánskou verzi), přikryjte a na mírném plameni povařte asi 25 minut. Pak rozmixujte, případně propasírujte, aby byla polévka zcela hladká. Vešlehejte zbylý vývar, ochuťte a podávejte posypané koriandrem. V horku můžete polévku servírovat i vychlazenou.

Komentáře

Lucie Lin

Tento recept dělám podobně, jen místo oleje používám máslo a vynechám cibulku. Polévka má pak jemnější máslovou chuť.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit