Pikantní thajská polévka zahřeje i ochladí.
Suroviny
olej
1
PL
cibule bílá
1
ks
střední, na tenké plátky
česnek
2
stroužky
velké, nasekané
zázvor (čerstvý)
kousek, oloupaný, najemno nakrájený
mrkev
750
g
očištěná, na tenká kolečka
vývar kuřecí
1
l
sůl
na dochucení
chilli sušené
na dochucení
koriandr čerstvý
hrst
lístky, k podávání
Postup
1
Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte cibuli, česnek, zázvor a karotku. Za častého promíchávání asi čtyři minuty smažte. Zalijte většinou vývaru (když použijete zeleninový, získáte vegetariánskou verzi), přikryjte a na mírném plameni povařte asi 25 minut.
2
Pak rozmixujte, případně propasírujte, aby byla polévka zcela hladká. Vešlehejte zbylý vývar, ochuťte a podávejte posypané koriandrem. V horku můžete polévku servírovat i vychlazenou.
Komentáře