Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karotková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 793 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 113 g
Tuky 14 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní thajská polévka zahřeje i ochladí.

Suroviny

olej 1 PL
střední, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
velké, nasekané
zázvor (čerstvý)
kousek, oloupaný, najemno nakrájený
mrkev 750 g
očištěná, na tenká kolečka
vývar kuřecí 1 l
sůl
na dochucení
chilli sušené
na dochucení
koriandr čerstvý hrst
lístky, k podávání

Postup

1

Olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte cibuli, česnek, zázvor a karotku. Za častého promíchávání asi čtyři minuty smažte. Zalijte většinou vývaru (když použijete zeleninový, získáte vegetariánskou verzi), přikryjte a na mírném plameni povařte asi 25 minut.

2

Pak rozmixujte, případně propasírujte, aby byla polévka zcela hladká. Vešlehejte zbylý vývar, ochuťte a podávejte posypané koriandrem. V horku můžete polévku servírovat i vychlazenou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

18.08.2009 06:58
Tento recept dělám podobně, jen místo oleje používám máslo a vynechám cibulku. Polévka má pak jemnější máslovou chuť.

Apetit magazín