Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní nakládaný sýr

Naložit sýr zvládne i ten, kdo zná kuchyň jen z doslechu. Úspěch u stolovníků je přitom předem zaručený téměř stoprocentně.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • cca 180 ml olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, oloupané a podélně rozkrojené
    • 1–2 lžičky drceného sušeného chilli (,vloček‘)
    • 1 lžička citronového pepře (nebo směsi drceného pepře a čerstvé či sušené strouhané citronové kůry)
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 200–250 g pevného čerstvého nebo měkkého sýra

Příprava jídla

1 V čisté, sterilizované sklenici smíchejte olej, česnek, chilli, pepř a oregano. Sýr osušte kuchyňským papírem a nakrájejte na kostky (snažte se, aby byl jejich počet pokud možno dělitelný čtyřmi). Nasypte je do sklenice; pokud nejsou ponořené, zalijte je dalším olejem.

2 Opatrně sklenicí zakývejte ze strany na stranu, zavřete ji a dejte na 24 hodin chladit, aby se chutě rozvinuly.

NĚCO NAVÍC
Naložit si můžete prakticky jakýkoli sýr, který vám bude nakrájený držet pohromadě. Můžete využít dobře vykapaný domácí sýr, sýr feta nebo i dobrý ,balkánský‘ sýr.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

Čerstvý domácí sýr

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem

REKLAMA

Přidat komentář