0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 177
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 228 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst! Pikantní nakládaný hermelín s chilli potěší každého milovníka ostré chuti.

Suroviny

camembert, hermelín
chilli paprička 1 ks
sušená
sůl 1 špetka
česnek 8 stroužků
cibule červená 1 ks
na kolečka
paprika kapie 150 g
nakládaná
bobkový list 2 ks
pepř celý 2 ČL
nové koření 1 ČL
jalovec 1 ČL
feferonky 4 ks
nakládané
slunečnicový olej

Postup

1

Sýry podélně překrojte napůl. Utřete 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažte řezné plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.

2

Zbylý česnek nakrájejte na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice příhodné velikosti.

3

Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřete. Nechte uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Hana Trojáková

Dobry den, nechala jsem tri dny ulezet v pokojove teplote. Pote jsem dala sklenici do lednice a olej se mi zakalil. Proc se tak stalo?

Lucie Velek

Dobrý den, Hano,
řekla bych, že zakalení oleje v chladném prostředí souvisí s jeho tuhnutím. Pokud byste zkusila dát do lednice např. olivový nebo jiný stolní olej, uvidíte, že časem se v něm začně tvořit jakoby krupička a olej ztrácí čirost: nižší teplota zapříčiní, že začne přecházet z kapalného skupenství do pevného. Po vrácení do pokojové teploty by postupně měl olej zase zkapalnět.
V případě naložených hermelínů může být zakalení způsobeno i tím, že se do oleje z naložených věcí mohou uvolňovat další látky. Případně půjde o kombinaci obou faktorů.
Pokud se Vám zdají sýry chuťově v pořádku, neznepokojovala bych se.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč