Nakládaný hermelín – klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst! Pikantní hermelín s chilli potěší každého milovníka ostré chuti, a tady je jednoduchý a rychlý recept.
Suroviny
sýr s bílou plísní
4
ks
camembert, hermelín
chilli paprička
1
ks
sušená
sůl
1
špetka
česnek
8
stroužků
cibule červená
1
ks
na kolečka
paprika kapie
150
g
nakládaná
bobkový list
2
ks
pepř celý
2
ČL
nové koření
1
ČL
jalovec
1
ČL
feferonky
4
ks
nakládané
slunečnicový olej
Postup
1
Sýry podélně překrojte napůl. Utřete 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažte řezné plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.
2
Zbylý česnek nakrájejte na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice příhodné velikosti.
3
Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřete. Nechte uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )
Komentáře
Dobry den, nechala jsem tri dny ulezet v pokojove teplote. Pote jsem dala sklenici do lednice a olej se mi zakalil. Proc se tak stalo?
Dobrý den, Hano,
řekla bych, že zakalení oleje v chladném prostředí souvisí s jeho tuhnutím. Pokud byste zkusila dát do lednice např. olivový nebo jiný stolní olej, uvidíte, že časem se v něm začně tvořit jakoby krupička a olej ztrácí čirost: nižší teplota zapříčiní, že začne přecházet z kapalného skupenství do pevného. Po vrácení do pokojové teploty by postupně měl olej zase zkapalnět.
V případě naložených hermelínů může být zakalení způsobeno i tím, že se do oleje z naložených věcí mohou uvolňovat další látky. Případně půjde o kombinaci obou faktorů.
Pokud se Vám zdají sýry chuťově v pořádku, neznepokojovala bych se.