0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 177
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 228 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst! Pikantní nakládaný hermelín s chilli potěší každého milovníka ostré chuti.

Suroviny

sýr s bílou plísní 4 ks
camembert, hermelín
chilli paprička 1 ks
sušená
sůl 1 špetka
česnek 8 stroužků
cibule červená 1 ks
na kolečka
paprika kapie 150 g
nakládaná
bobkový list 2 ks
pepř celý 2 ČL
nové koření 1 ČL
jalovec 1 ČL
feferonky 4 ks
nakládané
slunečnicový olej

Postup

1

Sýry podélně překrojte napůl. Utřete 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažte řezné plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.

2

Zbylý česnek nakrájejte na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice příhodné velikosti.

3

Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřete. Nechte uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.

Související články

Hermelín: 5 jídel, na kterých si královsky pochutnáte
  • Tipy a triky

Hermelín: 5 jídel, na kterých si královsky pochutnáte

Hermelín má v české kuchyni své nezastupitelné místo – vždyť do ní patří už bezmála sto let. Milovníkům českých sýrů se ale jen tak neomrzí. Z hermelínu totiž připravíte výtečné teplé i studené speciality, stačí si jen vybrat. Máme pro vás...
5 důvodů, proč si dopřát chilli
  • Tipy a triky

5 důvodů, proč si dopřát chilli

V české kuchyni nejsou tak hojně používány jako například v té thajské, přesto se ale vyplatí je do jídelníčku zakomponovat. Mají spoustu zdravotních benefitů, vytváří hormony štěstí a fungují jako prevence proti různým nemocem. Papričky...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Hana Trojáková

Dobry den, nechala jsem tri dny ulezet v pokojove teplote. Pote jsem dala sklenici do lednice a olej se mi zakalil. Proc se tak stalo?

Lucie Velek

Dobrý den, Hano,
řekla bych, že zakalení oleje v chladném prostředí souvisí s jeho tuhnutím. Pokud byste zkusila dát do lednice např. olivový nebo jiný stolní olej, uvidíte, že časem se v něm začně tvořit jakoby krupička a olej ztrácí čirost: nižší teplota zapříčiní, že začne přecházet z kapalného skupenství do pevného. Po vrácení do pokojové teploty by postupně měl olej zase zkapalnět.
V případě naložených hermelínů může být zakalení způsobeno i tím, že se do oleje z naložených věcí mohou uvolňovat další látky. Případně půjde o kombinaci obou faktorů.
Pokud se Vám zdají sýry chuťově v pořádku, neznepokojovala bych se.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit