musaka jadranská

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

musaka jadranská

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

brambory 1.5 kg
cibule 1 ks
hovězí maso mleté 0.5 kg
míchané (hovězí a vepřové)
rajčatový protlak 1 ks
sůl
koření
paprika červená
vejce 2 ks
smetana 1 ks
lze nahradit 3 dcl mléka, 1 dcl mouky
bylinky
plátkový sýr
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Medzitým opražíme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Keď je zmes dôkladne prepražená, pridáme polovicu paradajkového pretlaku, čierne korenie, papriku a soľ. Vo veľkom pohári (500ml) si pripravíme zálievku. Do vyšľahaných vajíčok pridáme smotanu (múku, mlieko), korenie, soľ, bylinky a vodu. Polovicu zemiakov rozložíme do pekáča, na ne rozdelíme mäsovú plnku a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Celé opatrne rovnomerne zalejeme dobre rozmiešanou zmesou a vložíme do vyhriatej trúby na 30 minút. Na hotovú Musaku rozložíme syr a vložíme na 5 – 10 minút do už vypnutej trúby.
Autor: marcela008

Obchod Apetit