Nová registrace Zapomenuté heslo

< 10 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
musaka jadranská
musaka jadranská


< 10 min
0,0 (0x)

Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Medzitým opražíme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Keď je zmes dôkladne prepražená, pridáme polovicu paradajkového pretlaku, čierne korenie, papriku a soľ. Vo veľkom pohári (500ml) si pripravíme zálievku. Do vyšľahaných vajíčok pridáme smotanu (múku, mlieko), korenie, soľ, bylinky a vodu. Polovicu zemiakov rozložíme do pekáča, na ne rozdelíme mäsovú plnku a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Celé opatrne rovnomerne zalejeme dobre rozmiešanou zmesou a vložíme do vyhriatej trúby na 30 minút. Na hotovú Musaku rozložíme syr a vložíme na 5 – 10 minút do už vypnutej trúby.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2920 kcal
  • Bílkoviny 164 g
  • Sacharidy 322 g
  • Tuky 97 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt