0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vídeňská roštěnka

Vídeňská roštěnka

3.8 / 5. Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2169 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 288 g
Tuky 50 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso naložíte (olej, citronová či limetová šťáva a koření) a pomalu a dlouho připravujete...

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
cibule 1 ks
velká, pokrájená
roštěnec 4 ks
hovězí roštěná každá zhruba 200g
sůl 5 g
pepř 0.5 ČL
bobkový list
nové koření 3 kuličky
pepř 6 kuliček
mouka pšeničná hladká PL
hořčice plnotučná 1 PL
Na ozdobu
mrkev 5 ks
fazolky zelené 300 g
zelené (mražené)
cibule 2 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 1 kg
pevné, krátce povařené
olej
na smažení
sůl špetka
pepř špetka
petrželka
zelená, na dochucení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na oleji v kastrolu osmažte pokrájenou cibuli, shrňte ji stranou a osmahněte z obou stran plátky masa. Přidejte koření a krátce povařte, až šťáva vysmahne.

2 Vyjměte maso, zaprašte moukou, podlijte vodou, aby vznikla řidší šťáva, a vraťte roštěnky. Pod pokličkou v troubě duste asi hodinu. Maso potřete hořčicí, ochuťte případně solí a pepřem a znovu duste ještě hodinu, až bude zcela křehké a šťáva hezky zhoustne.

3 Jednu mrkev jemně nastrouhejte na ozdobu, zbylé úhledně pokrájejte. Fazolky nechte trochu povolit. Cibuli nakrájejte na jemné kroužky a dobře je obalte v mouce, přebytek oklepejte. Cibulové kroužky a brambory vysmažte dozlatova, celou mrkev a fazolky asi osm minut poduste v páře nebo mikrovlnce. Roštěnky podávejte s oblohou, posypané trochou petrželky. Samozřejmě se k nim hodí i rýže či knedlíky, případně jiná úprava brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit