0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2169 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 288 g
Tuky 50 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso naložíte (olej, citronová či limetová šťáva a koření) a pomalu a dlouho připravujete...

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
cibule 1 ks
velká, pokrájená
roštěnec 4 ks
hovězí roštěná každá zhruba 200g
sůl 5 g
pepř ½ ČL
bobkový list
nové koření 3 kuličky
pepř 6 kuliček
mouka pšeničná hladká PL
hořčice plnotučná 1 PL
Na ozdobu
mrkev 5 ks
fazolky zelené 300 g
zelené (mražené)
cibule 2 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
pevné, krátce povařené
olej
na smažení
sůl špetka
pepř špetka
petrželka
zelená, na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Na oleji v kastrolu osmažte pokrájenou cibuli, shrňte ji stranou a osmahněte z obou stran plátky masa. Přidejte koření a krátce povařte, až šťáva vysmahne.

2

Vyjměte maso, zaprašte moukou, podlijte vodou, aby vznikla řidší šťáva, a vraťte roštěnky. Pod pokličkou v troubě duste asi hodinu. Maso potřete hořčicí, ochuťte případně solí a pepřem a znovu duste ještě hodinu, až bude zcela křehké a šťáva hezky zhoustne.

3

Jednu mrkev jemně nastrouhejte na ozdobu, zbylé úhledně pokrájejte. Fazolky nechte trochu povolit.

4

Cibuli nakrájejte na jemné kroužky a dobře je obalte v mouce, přebytek oklepejte. Cibulové kroužky a brambory vysmažte dozlatova, celou mrkev a fazolky asi osm minut poduste v páře nebo mikrovlnce.

5

Roštěnky podávejte s oblohou, posypané trochou petrželky. Samozřejmě se k nim hodí i rýže či knedlíky, případně jiná úprava brambor.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín