Tenhle pokrm je sice skoro minutkový, ale chutí a vůní připomíná atmosféru středověkých a renesančních hostin.
Suroviny
1 Ve velké pánvi rozehřejte polovinu ghí nebo másla na středním ohni. Vložte maso (předem ho můžete osolit a opepřit) a opékejte 4–5 minut z každé strany, aby bylo tak akorát propečené, ale ne vysušené (po zapíchnutí ostrého nože doprostřed ke kosti z něj musí vytékat čirá šťáva).
2 Mezitím v mističce promíchejte cukr, skořici, muškátový oříšek a 1/4 lžičky soli.
3 Maso odložte a uchovejte teplé. Do pánve přidejte jablka, ořechy, zbývající ghí nebo máslo a směs z mističky. Duste, až jablka změknou. Podávejte k masu.
NĚCO NAVÍC
Možná by se mohlo zdát, že by bylo lepší připravit si napřed zvlášť jablka. Tím byste se ovšem připravili o jedinečnou chuť, kterou jim dodává výpek z masa (při focení dokonce zazněl názor, že maso jako takové by vůbec nemuselo být, stačila by jen ta šťáva).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů)
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů)
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)