Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané kotlety se skořicovými jablky
Opékané kotlety se skořicovými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané kotlety se skořicovými jablky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1546 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 103 g
Tuky 84 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm je sice skoro minutkový, ale chutí a vůní připomíná atmosféru středověkých a renesančních hostin.

Suroviny

ghí 2 PL
lze nahradit máslem
kotleta 4 ks
s tukovým krytím (jsou chutnější)
sůl
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 3 PL
hnědý
mletá
středně velké, oloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na tenké plátky nebo kolečka
nasekané, lze nahradit pekanovými

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte polovinu ghí nebo másla na středním ohni. Vložte maso (předem ho můžete osolit a opepřit) a opékejte 4–5 minut z každé strany, aby bylo tak akorát propečené, ale ne vysušené (po zapíchnutí ostrého nože doprostřed ke kosti z něj musí vytékat čirá šťáva).

2

Mezitím v mističce promíchejte cukr, skořici, muškátový oříšek a 1/4 lžičky soli.

3

Maso odložte a uchovejte teplé. Do pánve přidejte jablka, ořechy, zbývající ghí nebo máslo a směs z mističky. Duste, až jablka změknou. Podávejte k masu.

NĚCO NAVÍC
Možná by se mohlo zdát, že by bylo lepší připravit si napřed zvlášť jablka. Tím byste se ovšem připravili o jedinečnou chuť, kterou jim dodává výpek z masa (při focení dokonce zazněl názor, že maso jako takové by vůbec nemuselo být, stačila by jen ta šťáva).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín