Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 873 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 106 g
Tuky 46 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm je sice skoro minutkový, ale chutí a vůní připomíná atmosféru středověkých a renesančních hostin.

Suroviny

ghí 2 PL
přepuštěné máslo, lze nahradit máslem
4 ks
vepřová kotleta s tukovým krytím jsou chutnější
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 3 PL
hnědý, třtinový
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek 1 ČL
mletý
jablka 4 ks
středně velké, oloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na tenké plátky nebo kolečka
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané, lze nahradit pekanovými

1 Ve velké pánvi rozehřejte polovinu ghí nebo másla na středním ohni. Vložte maso (předem ho můžete osolit a opepřit) a opékejte 4–5 minut z každé strany, aby bylo tak akorát propečené, ale ne vysušené (po zapíchnutí ostrého nože doprostřed ke kosti z něj musí vytékat čirá šťáva).

2 Mezitím v mističce promíchejte cukr, skořici, muškátový oříšek a 1/4 lžičky soli.

3 Maso odložte a uchovejte teplé. Do pánve přidejte jablka, ořechy, zbývající ghí nebo máslo a směs z mističky. Duste, až jablka změknou. Podávejte k masu.

NĚCO NAVÍC
Možná by se mohlo zdát, že by bylo lepší připravit si napřed zvlášť jablka. Tím byste se ovšem připravili o jedinečnou chuť, kterou jim dodává výpek z masa (při focení dokonce zazněl názor, že maso jako takové by vůbec nemuselo být, stačila by jen ta šťáva). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit