Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Opékané kotlety se skořicovými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané kotlety se skořicovými jablky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1546 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 103 g
Tuky 84 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm je sice skoro minutkový, ale chutí a vůní připomíná atmosféru středověkých a renesančních hostin.

Suroviny

ghí 2 PL
lze nahradit máslem
kotleta 4 ks
s tukovým krytím (jsou chutnější)
sůl
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 3 PL
hnědý
mletá
středně velké, oloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na tenké plátky nebo kolečka
nasekané, lze nahradit pekanovými

1 Ve velké pánvi rozehřejte polovinu ghí nebo másla na středním ohni. Vložte maso (předem ho můžete osolit a opepřit) a opékejte 4–5 minut z každé strany, aby bylo tak akorát propečené, ale ne vysušené (po zapíchnutí ostrého nože doprostřed ke kosti z něj musí vytékat čirá šťáva).

2 Mezitím v mističce promíchejte cukr, skořici, muškátový oříšek a 1/4 lžičky soli.

3 Maso odložte a uchovejte teplé. Do pánve přidejte jablka, ořechy, zbývající ghí nebo máslo a směs z mističky. Duste, až jablka změknou. Podávejte k masu.

NĚCO NAVÍC
Možná by se mohlo zdát, že by bylo lepší připravit si napřed zvlášť jablka. Tím byste se ovšem připravili o jedinečnou chuť, kterou jim dodává výpek z masa (při focení dokonce zazněl názor, že maso jako takové by vůbec nemuselo být, stačila by jen ta šťáva). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč