Kuracie ragú s kukuricou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kuracie ragú s kukuricou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

konzervovaná kukuřice 4 PL
uvařená
olej 3 PL
kuřecí stehna 4 ks
lze nahradit kuřecím prsy
slanina 50 g
prorostlá
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 4 ks
paprika zelená 2 ks
rajčatový protlak 2 PL
česnek 2
hořčice plnotučná 2
víno červené 100 ml
rajčata 1 ks
pepř
sůl
Postup: 1. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme kukuričné zrnká a na miernom ohni opekáme 2 minúty. Vyberieme a necháme odkvapkať. 2.Kuracie mäso umyjeme, zbavíme kože, osušíme a osolíme. Vo väčšom hrnci na zvyšnom oleji zo všetkých strán krátko opečieme. Mäso vyberieme a v hrnci opečieme nadrobno nakrájanú slaninu. Po 3 minútach opekania pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2-3 minúty opekáme dosklovita. 3. Do hrnca naspäť vložíme opečené mäso, pridáme bobkový list, nové korenie a očistenú, na kocky nakrájanú papriku. Primiešame paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, horčicu a okoreníme. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme na miernom ohni asi 20 minút. Podľa potreby podlievame vodou a červeným vínom. 4.Pridáme na väčšie kúsky nakrájanú paradajku bez šupky a po 10 minútach pridáme opečenú kukuricu. Premiešame a odstavíme. Podávame s dusenou ryžou.

Obchod Apetit