Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuracie ragú s kukuricou

Popis receptu: 
-
Autor: Monika Kothajová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Potrebujeme: •4 lyžice uvarených kukuričných zrniek •3 lyžice oleja •4 kuracie stehná alebo menšie kuracie prsia •50 g prerastenej slaniny •1 cibuľu •2 bobkové listy •4 zrniečka nového korenia •2 zelené papriky •2 lyžice paradajkového pretlaku •2 strúčiky cesnak u •2 lyžičky plnotučnej horčice •100-150 ml červeného vína •1-2 paradajky •mleté čierne korenie, soľ

Příprava jídla

Postup: 1. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme kukuričné zrnká a na miernom ohni opekáme 2 minúty. Vyberieme a necháme odkvapkať. 2.Kuracie mäso umyjeme, zbavíme kože, osušíme a osolíme. Vo väčšom hrnci na zvyšnom oleji zo všetkých strán krátko opečieme. Mäso vyberieme a v hrnci opečieme nadrobno nakrájanú slaninu. Po 3 minútach opekania pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 2-3 minúty opekáme dosklovita. 3. Do hrnca naspäť vložíme opečené mäso, pridáme bobkový list, nové korenie a očistenú, na kocky nakrájanú papriku. Primiešame paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, horčicu a okoreníme. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme na miernom ohni asi 20 minút. Podľa potreby podlievame vodou a červeným vínom. 4.Pridáme na väčšie kúsky nakrájanú paradajku bez šupky a po 10 minútach pridáme opečenú kukuricu. Premiešame a odstavíme. Podávame s dusenou ryžou.
REKLAMA

Přidat komentář