0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 137 g
Tuky 101 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

fenykl 2
vývar zeleninový 500 ml
z 1,5 kostky
olivový olej 35 ml
sůl
pepř
česnek 4
smetana 125 ml
rukola 50 g
mandle 25 g
loupané
parmazán 70 g
Nejprve si předehřejeme troubu na 225°C ( na gril s horkovzduchem či jen gril ). Zeleninový bujon si zalijeme teplou vodou a promícháme. Fenykl zbavíme vrchní slupky a oschlých zelených částí, nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme dva oloupané stroužky česneku a lžíci olivového oleje. Celé vaříme cca 15-20 min, vývar se trochu vypaří ,ale stejně ho budeme muset slít. Takto se fenykl uvaří doměkka a v troubě už jen chytí tu správnou barvu. Teď si připravíme rukolové pesto, do mixéru dáme rukolu, 2 stroužky česneku, 20g nastrouhaného parmazánu, mandle a 35ml olivového oleje. Dobře zavřeme a promixujeme na hladké pesto. Chutná o dost víc trpčeji než klasické bazalkové pesto, ale v tomto receptu se to pěkně ztratí a udělá spolu se smetanou skvělou omáčku. Když je fenykl uvařený, vyndáme ho , necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Polijeme smetanou smíchanou se 2 lžícemi pesta, mírně osolíme a opepříme. Navrch ještě posypeme 50g parmazánu a dáme zapékat pod gril na 5-10min ( mě to trvalo deset min ) než chytí hezky zlatou barvičku. Jakmile bude hotové podáváme buď s masíčkem jako přílohu nebo s pečivem.
Autor: sandrunka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč