Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krémový fenykl

Popis receptu: 
Autor: Sandra Fridrichová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 bulvy fenyklu 500-800ml zeleninového vývaru ( z jedné a půl kostky ) olivový olej sůl,pepř 4 stroužky česneku 125ml smetany 50g rukoly 25 g loupaných mandlí 35ml olivového oleje 70 g parmazánu

Příprava jídla

Nejprve si předehřejeme troubu na 225°C ( na gril s horkovzduchem či jen gril ). Zeleninový bujon si zalijeme teplou vodou a promícháme. Fenykl zbavíme vrchní slupky a oschlých zelených částí, nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme dva oloupané stroužky česneku a lžíci olivového oleje. Celé vaříme cca 15-20 min, vývar se trochu vypaří ,ale stejně ho budeme muset slít. Takto se fenykl uvaří doměkka a v troubě už jen chytí tu správnou barvu. Teď si připravíme rukolové pesto, do mixéru dáme rukolu, 2 stroužky česneku, 20g nastrouhaného parmazánu, mandle a 35ml olivového oleje. Dobře zavřeme a promixujeme na hladké pesto. Chutná o dost víc trpčeji než klasické bazalkové pesto, ale v tomto receptu se to pěkně ztratí a udělá spolu se smetanou skvělou omáčku. Když je fenykl uvařený, vyndáme ho , necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Polijeme smetanou smíchanou se 2 lžícemi pesta, mírně osolíme a opepříme. Navrch ještě posypeme 50g parmazánu a dáme zapékat pod gril na 5-10min ( mě to trvalo deset min ) než chytí hezky zlatou barvičku. Jakmile bude hotové podáváme buď s masíčkem jako přílohu nebo s pečivem.
REKLAMA

Přidat komentář