Nejprve si předehřejeme troubu na 225°C ( na gril s horkovzduchem či jen gril ). Zeleninový bujon si zalijeme teplou vodou a promícháme. Fenykl zbavíme vrchní slupky a oschlých zelených částí, nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme dva oloupané stroužky česneku a lžíci olivového oleje. Celé vaříme cca 15-20 min, vývar se trochu vypaří ,ale stejně ho budeme muset slít. Takto se fenykl uvaří doměkka a v troubě už jen chytí tu správnou barvu.
Teď si připravíme rukolové pesto, do mixéru dáme rukolu, 2 stroužky česneku, 20g nastrouhaného parmazánu, mandle a 35ml olivového oleje. Dobře zavřeme a promixujeme na hladké pesto. Chutná o dost víc trpčeji než klasické bazalkové pesto, ale v tomto receptu se to pěkně ztratí a udělá spolu se smetanou skvělou omáčku.
Když je fenykl uvařený, vyndáme ho , necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Polijeme smetanou smíchanou se 2 lžícemi pesta, mírně osolíme a opepříme. Navrch ještě posypeme 50g parmazánu a dáme zapékat pod gril na 5-10min ( mě to trvalo deset min ) než chytí hezky zlatou barvičku. Jakmile bude hotové podáváme buď s masíčkem jako přílohu nebo s pečivem.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 908 kcal
- Bílkoviny 36 g
- Sacharidy 68.5 g
- Tuky 50.5 g