Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná panenka

Nebojte se na grilu připravit ani takové kusy masa, jako je vepřová panenka. Náš recept je osvědčený!

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT12M

Ingredience

    • 600 g vepřové panenky (asi 2 kusy)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olej na potření roštu

    NA BBQ OMÁČKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 100 ml červeného vinného octa
    • 100 ml dobrého kečupu
    • 1 lžička římského kmínu, mletého
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 nakládané papričky chipotle
    • 25 g tamarindové pasty (k dostání v obchodech s asijskými potravinami, ale lze i vynechat)
    • 2 lžičky worcesterské omáčky

Příprava jídla

1 Na olivovém oleji osmahněte cibuli a nechte ji na mírném ohni zkaramelizovat. Přilijte ocet, kečup a 250 ml vody, vmíchejte česnek, kmín a cukr a zvolna vařte 10 minut. Pak přidejte nasekané papričky chipotle, tamarindovou pastu a vařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrem.

2 Rozpalte gril. Panenky odblaňte, osolte a opepřete. Vložte je na rozpálenou mřížku potřenou olejem a grilujte 10–12 minut; jakmile se maso na povrchu trochu opeče, dvakrát ho otočte a potřete BBQ omáčkou. Po upečení nechte panenky 5 minut odležet, ještě trochu dojdou. Podávejte přelité zbylou BBQ omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená panenka plněná sušeným ovocem

10 receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Omáčka ravigote

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář