
Grilovaná panenka
Nebojte se na grilu připravit ani takové kusy masa, jako je vepřová panenka. Náš recept je osvědčený!
Vydání: 2011/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g vepřové panenky (asi 2 kusy)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olej na potření roštu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 100 ml červeného vinného octa
- 100 ml dobrého kečupu
- 1 lžička římského kmínu, mletého
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 nakládané papričky chipotle
- 25 g tamarindové pasty (k dostání v obchodech s asijskými potravinami, ale lze i vynechat)
- 2 lžičky worcesterské omáčky
NA BBQ OMÁČKU
Příprava jídla
1 Na olivovém oleji osmahněte cibuli a nechte ji na mírném ohni zkaramelizovat. Přilijte ocet, kečup a 250 ml vody, vmíchejte česnek, kmín a cukr a zvolna vařte 10 minut. Pak přidejte nasekané papričky chipotle, tamarindovou pastu a vařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrem.
2 Rozpalte gril. Panenky odblaňte, osolte a opepřete. Vložte je na rozpálenou mřížku potřenou olejem a grilujte 10–12 minut; jakmile se maso na povrchu trochu opeče, dvakrát ho otočte a potřete BBQ omáčkou. Po upečení nechte panenky 5 minut odležet, ještě trochu dojdou. Podávejte přelité zbylou BBQ omáčkou.
Přidat komentář