Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Tady se šéfkuchař Vašek Frič inspiroval receptem naší slavné kuchařky. Tvrdí, že když krkovičku připravíte správně, bude nejměkčí a nejšťavnatější na světě!

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M

Ingredience

    • 2 plátky vepřové krkovice silné 2–3 cm
    • 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky nebo 2 lžičky sušené
    • 3 lžíce plnotučné hořčice
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 2 krajíce chleba k podávání
    • pažitka na ozdobení

Příprava jídla

1 Smíchejte majoránku, hořčici, česnek, drcený pepř a sůl. Touto směsí silně potřete maso z jedné strany.

2 Krkovici položte na gril neochucenou stranou a asi 5 minut grilujte – maso by mělo být ze dvou třetin propečené, záleží na žáru.

3 Obraťte maso potřenou stranou na mřížku a nechte ho už jen lehce zatáhnout – trvá to asi 2 minuty.

4 Přesuňte plátky na okraj grilu a nechte je ještě 5 minut dojít – maso krásně zkřehne.

5 Podávejte na krajíci chleba; třeba i posypané nasekanou pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

Živáňská pečeně z krkovice

REKLAMA

Přidat komentář