„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota.
Suroviny
Postup
Pokud je potřeba, předvařte si uzené maso. Paličky okořeňte, promíchejte s máslem. Do hlubšího pekáčku nebo litinového hrnce dejte polovinu česneku a cibule a na ně klaďte paličky skoro nastojato a prokládejte plátky krkovičky.
Posypte zbývající cibulí, česnekem, přidejte bobkový list, jalovčinky a podlijte 100 ml vína. Přiklopte a hodinu pečte. Odklopte, podlijte zbývajícím vínem rozmíchaným s moukou a pečte dalších 20 minut dozlatova.
CO NA TO ŘEZNÍK
Stará a účinná metoda. Když přidáte kousek uzeného (bůčku, krkovice…) k chuťově méně výrazným masům, jako je kuře či králík, získáte báječnou chuť. V tomhle receptu ji ještě znásobí jalovčinky a víno.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Šťavnaté kuřecí paličky na 13 způsobů: připravte je v medové marinádě nebo v křupavé strouhance (13 receptů )
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )