„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota.
Suroviny
1 Pokud je potřeba, předvařte si uzené maso. Paličky okořeňte, promíchejte s máslem. Do hlubšího pekáčku nebo litinového hrnce dejte polovinu česneku a cibule a na ně klaďte paličky skoro nastojato a prokládejte plátky krkovičky.
2 Posypte zbývající cibulí, česnekem, přidejte bobkový list, jalovčinky a podlijte 100 ml vína. Přiklopte a hodinu pečte. Odklopte, podlijte zbývajícím vínem rozmíchaným s moukou a pečte dalších 20 minut dozlatova.
CO NA TO ŘEZNÍK
Stará a účinná metoda. Když přidáte kousek uzeného (bůčku, krkovice…) k chuťově méně výrazným masům, jako je kuře či králík, získáte báječnou chuť. V tomhle receptu ji ještě znásobí jalovčinky a víno.