Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko
Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

3/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4571 kcal
Bílkoviny 319 g
Sacharidy 239 g
Tuky 238 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota.

Suroviny

jalovec 2 kuličky
koření 2 ČL
na zvěřinu
rozpuštěné
krkovice 6 plátků
uzená
česnek 8 stroužků
opečené brambory či bramborový knedlík a dušený špenát k podávání

Postup

1

Pokud je potřeba, předvařte si uzené maso. Paličky okořeňte, promíchejte s máslem. Do hlubšího pekáčku nebo litinového hrnce dejte polovinu česneku a cibule a na ně klaďte paličky skoro nastojato a prokládejte plátky krkovičky.

2

Posypte zbývající cibulí, česnekem, přidejte bobkový list, jalovčinky a podlijte 100 ml vína. Přiklopte a hodinu pečte. Odklopte, podlijte zbývajícím vínem rozmíchaným s moukou a pečte dalších 20 minut dozlatova.

CO NA TO ŘEZNÍK
Stará a účinná metoda. Když přidáte kousek uzeného (bůčku, krkovice…) k chuťově méně výrazným masům, jako je kuře či králík, získáte báječnou chuť. V tomhle receptu ji ještě znásobí jalovčinky a víno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín