Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cuketový nákyp

Popis receptu: 
recept od Blanky Snášelové z Prosečnice
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
47 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500 g cukety 100 g tvrdého sýra 150 až 200 g měkkého salámu 2 až 3 vejce 3 lžíce oleje 1 cibuli 3 stroužky česneku 5 lžic hladké mouky 1 prášek do pečiva koření

Příprava jídla

Cuketu, sýr a měkký salám ustrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 150 až 200 °C pečeme dorůžova. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Výborný je i studený s chlebem či pečivem.
REKLAMA

Přidat komentář