0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláčky z kaše se šunkou a mozzarellou

Koláčky z kaše se šunkou a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláčky z kaše se šunkou a mozzarellou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1474 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 103 g
Tuky 84 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tuhle dobrotu využijete kaši zbylou třeba od oběda. Libovolně se dá obměňovat, meze vám může klást jen obsah ledničky.

Suroviny

brambory 500 g
střední
máslo 40 g
mléko 100 ml
muškátový oříšek
sůl
pepř
parmazán 2 PL
či grana padano, strouhaný
vejce 1 ks
šunka 100 g
v celku, na kostičky
mozzarella 100 g
na kostičky
bylinky
na ozdobu
Na formu
máslo
strouhanka

1 Kaši připravte podle základního receptu, sejměte ji z ohně a smíchejte se strouhaným sýrem a vejcem.

2 Čtyři formičky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Dejte do nich trochu kaše, posypte šunkou a sýrem a navrch rozdělte zbývající kaši. Pečte cca 15 minut při 180 °C. Vyjměte z formiček a podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři; případně ozdobte čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Koláčky můžete péct také ve formičkách na bábovičky anebo třeba ve vymazaných a vysypaných zapékacích či kameninových miskách.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč