0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný mřížkový koláč

Slaný mřížkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný mřížkový koláč

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4298 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 209 g
Tuky 283 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.

Suroviny

cibule 2 ks
na kolečka
pastinák 2 ks
očištěné, na kolečka
olej 2 PL
kuřecí stehna 1 kg
řízky, nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 3 ČL
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 250 ml
křehké těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Cibuli a pastináky obalte v oleji a v pekáčku patnáct minut pečte dozlatova. Dejte stranou.

2 Pokud jde o náplň, postupujte podle základního receptu (čtěte zde). Vynechte cibuli a mléka použijte 250 ml. Do směsi přidejte opečenou cibuli a pastinák, nechte vychladnout.

3 Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát silný asi tři milimetry. Odkrojte z něj čtyři dlouhé pruhy o šířce dva centimetry a dejte stranou. Pekáček o straně 22 cm vyložte zbývajícím těstem. Dejte na něj pečicí papír, suché fazole a 10 až 15 minut ho předpékejte. Pak papír se zátěží sejměte a do korpusu naneste zchladlou náplň. Na povrchu pravidelně překřižte odložené pruhy těsta, co přesáhne přes okraj, odkrojte. Povrch těsta potřete trochou rozšlehaného vejce. Pekáček dejte na plech a pečte 25–30 minut, aby povrch zezlátl.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit