0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný mřížkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4298 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 209 g
Tuky 283 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.

Suroviny

cibule 2 ks
na kolečka
očištěné, na kolečka
olej 2 PL
řízky, nakrájené
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 3 ČL
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 250 ml
křehké těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Cibuli a pastináky obalte v oleji a v pekáčku patnáct minut pečte dozlatova. Dejte stranou.

2 Pokud jde o náplň, postupujte podle základního receptu (čtěte zde). Vynechte cibuli a mléka použijte 250 ml. Do směsi přidejte opečenou cibuli a pastinák, nechte vychladnout.

3 Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát silný asi tři milimetry. Odkrojte z něj čtyři dlouhé pruhy o šířce dva centimetry a dejte stranou. Pekáček o straně 22 cm vyložte zbývajícím těstem. Dejte na něj pečicí papír, suché fazole a 10 až 15 minut ho předpékejte. Pak papír se zátěží sejměte a do korpusu naneste zchladlou náplň. Na povrchu pravidelně překřižte odložené pruhy těsta, co přesáhne přes okraj, odkrojte. Povrch těsta potřete trochou rozšlehaného vejce. Pekáček dejte na plech a pečte 25–30 minut, aby povrch zezlátl.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč