Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.
Suroviny
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Cibuli a pastináky obalte v oleji a v pekáčku patnáct minut pečte dozlatova. Dejte stranou.
2 Pokud jde o náplň, postupujte podle základního receptu (čtěte zde). Vynechte cibuli a mléka použijte 250 ml. Do směsi přidejte opečenou cibuli a pastinák, nechte vychladnout.
3 Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát silný asi tři milimetry. Odkrojte z něj čtyři dlouhé pruhy o šířce dva centimetry a dejte stranou. Pekáček o straně 22 cm vyložte zbývajícím těstem. Dejte na něj pečicí papír, suché fazole a 10 až 15 minut ho předpékejte. Pak papír se zátěží sejměte a do korpusu naneste zchladlou náplň. Na povrchu pravidelně překřižte odložené pruhy těsta, co přesáhne přes okraj, odkrojte. Povrch těsta potřete trochou rozšlehaného vejce. Pekáček dejte na plech a pečte 25–30 minut, aby povrch zezlátl.