Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7971 kcal
Bílkoviny 208 g
Cukr 879 g
Tuky 397 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Božská moravská specialita s dvojí náplní! Na svatbu i posvícení.

Suroviny

Na 1. těsto
mouka pšeničná polohrubá 250 g
žloutek 2 ks
droždí 40 g
mléko PL
cukr špetka
Na 2. těsto
máslo 250 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
Na náplň
tvaroh měkký 250 g
ne z vaničky
žloutek 1 ks
vanilkový cukr
rozinky hrst
cukr
podle chuti
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 200 g
krupicový cukr 100 g
máslo 2 PL
žloutek 1 ks
na dokončení
Na dokončení
švestková povidla 400 g
žloutek 1

1 Droždí rozdrobte do mléka s cukrem a nechte na teplém místě čtvrthodinku vzejít. S moukou a žloutky zpracujte vláčné těsto (případně přidejte mléko) a nechte je v teple kynout asi čtyřicet minut nebo až zdvojnásobí objem. Na druhé těsto zpracujte mouku s kousky másla; vzniklou hladkou hmotu uložte do chladu.
 

2 Zpracujte spolu přísady na tvarohovou náplň. V misce pomocí prstů promněte přísady na drobenku a dejte do chladu.
 

3 Obě těsta rozválejte na pomoučněné ploše na delší ovál. Položte je na sebe, kratší okraje přeložte ke středu a znovu rozválejte na delší ovál. Třikrát zopakujte. Pak vyválejte placku, krájejte čtverečky, naplňte je tvarohovou nádivkou a zabalte.
 

4 Na vymazaném či papírem vyloženém plechu nechte koláčky asi čtvrt hodiny kynout. Vytlačte důlek, naplňte ho povidly, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Koláčky jsou nejlepší druhý a třetí den.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit