Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

Ačkoli se toto jídlo často doplňuje bazalkou nebo strouhaným parmazánem, Andrea to nedoporučuje, protože se tak potlačí zajímavá chuť čerstvé klobásky a rajčátek.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 stroužky česneku
    • 400 g tagliatelle all’uovo nebo jiných dlouhých vaječných těstovin
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 300 g čerstvé klobásky salsiccia
    • 100 ml bílého vína
    • 200 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Česnek oloupejte, překrojte podélně napůl a vyjměte zárodek klíčku. V pánvi na oleji pak česnek opékejte asi minutu dožluta. Vyjměte a do oleje dejte klobásku nakrájenou na kousky velikosti sousta (pokud možno sejměte střívko. Opékejte dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Zvyšte plamen, podlijte vínem a vařte, až se téměř odpaří.

Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčátka a míchejte je 2 minuty, aby povolila. Osolte a opepřete. Vložte scezené těstoviny, ještě minutu míchejte a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostré tagliatelle s houbami

Tagliatelle s bramborami a uzeným lososem

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem

Tagliatelle se sušenou šunkou na hráškovém krému

Trojbarevné tagliatelle

Zapečené tagliatelle se sardelkami

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Závitky z cukety s tuňákovou náplní

Pralinky z ricotty a pistácií

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

REKLAMA

Přidat komentář