Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené tagliatelle se sardelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3442 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 221 g
Tuky 180 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sardelky neboli ančovičky jsou oblíbené ve středomořské kuchyni. Jídla s nimi připravená jsou obzvlášť lahodná.

Suroviny

olivový olej 5 PL
sůl
ančovičky (konzerva) 5 ks
filety nasekané
oregano ½ ČL
sušené
tagliatelle 320 g

Postup

1

Promíchejte 5 lžic rozehřátého panenského olivového oleje s 300 g červené cibule nakrájené na půlplátky, osolte, přiklopte a duste na mírném ohni 20 minut.

2

Přidejte 5 nasekaných sardelových filetů, a když se rozpustí, přisypte půl lžičky sušeného oregana a vypněte.

3

Promíchejte s uvařenými tagliatelle a s 200 g mozzarelly, nakrájené na kostičky. V troubě předehřáté na 200 °C zapékejte asi 20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín