Sardelky neboli ančovičky jsou oblíbené ve středomořské kuchyni. Jídla s nimi připravená jsou obzvlášť lahodná.
Suroviny
olivový olej
5
PL
cibule červená
300
g
sůl
ančovičky (konzerva)
5
ks
filety nasekané
oregano
½
ČL
sušené
mozzarella
200
g
tagliatelle
320
g
1 Promíchejte 5 lžic rozehřátého panenského olivového oleje s 300 g červené cibule nakrájené na půlplátky, osolte, přiklopte a duste na mírném ohni 20 minut.
2 Přidejte 5 nasekaných sardelových filetů, a když se rozpustí, přisypte půl lžičky sušeného oregana a vypněte.
3 Promíchejte s uvařenými tagliatelle a s 200 g mozzarelly, nakrájené na kostičky. V troubě předehřáté na 200 °C zapékejte asi 20 minut dozlatova.