Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tagliatelle s fenyklem a rokfórem
Tagliatelle s fenyklem a rokfórem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem

3.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 302 g
Tuky 120 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovčí plísňový sýr umí s těstovinami divy.

Suroviny

olej 4 PL
sůl
pepř
tymián 1 ČL
nasekané
tagliatelle 450 g

Postup

1

Očistěné fenykly nakrájejte na tenké měsíčky. Opékejte je na oleji se šalotkami nasekanými nadrobno; stačí asi 2 minuty.

2

Přidejte sůl, pepř a bílé víno. Až se odpaří, polovinu rozmixujte se lžičkou lístků tymiánu a vraťte ke zbytku směsi.

3

Přidejte nasekané vlašské ořechy, trochu čerstvého tymiánu a rozdrobený rokfór či jiný sýr s modrou plísní a promíchejte s těstovinami. Na talířích zdobte rokfórem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín