0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 302 g
Tuky 120 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovčí plísňový sýr umí s těstovinami divy.

Suroviny

fenykl 4 ks
šalotka 2 ks
olej 4 PL
sůl
pepř
víno bílé 4 PL
tymián 1 ČL
vlašské ořechy 2 PL
nasekané
sýr s modrou plísní 100 g
rokfór
tagliatelle 450 g

1 Očistěné fenykly nakrájejte na tenké měsíčky. Opékejte je na oleji se šalotkami nasekanými nadrobno; stačí asi 2 minuty.

2 Přidejte sůl, pepř a bílé víno. Až se odpaří, polovinu rozmixujte se lžičkou lístků tymiánu a vraťte ke zbytku směsi.

3 Přidejte nasekané vlašské ořechy, trochu čerstvého tymiánu a rozdrobený rokfór či jiný sýr s modrou plísní a promíchejte s těstovinami. Na talířích zdobte rokfórem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč