Ovčí plísňový sýr umí s těstovinami divy.
Suroviny
fenykl
4
ks
šalotka
2
ks
olej
4
PL
sůl
pepř
víno bílé
4
PL
tymián
1
ČL
vlašské ořechy
2
PL
nasekané
sýr s modrou plísní
100
g
rokfór
tagliatelle
450
g
1 Očistěné fenykly nakrájejte na tenké měsíčky. Opékejte je na oleji se šalotkami nasekanými nadrobno; stačí asi 2 minuty.
2 Přidejte sůl, pepř a bílé víno. Až se odpaří, polovinu rozmixujte se lžičkou lístků tymiánu a vraťte ke zbytku směsi.
3 Přidejte nasekané vlašské ořechy, trochu čerstvého tymiánu a rozdrobený rokfór či jiný sýr s modrou plísní a promíchejte s těstovinami. Na talířích zdobte rokfórem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů)
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů)