Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty
Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

4.5/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2446 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 242 g
Tuky 124 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty zavání Itálií, létem a pohodou. Ačkoli se toto jídlo často doplňuje bazalkou nebo strouhaným parmazánem, Andrea to nedoporučuje, protože se tak potlačí zajímavá chuť čerstvé klobásky a rajčátek. Recept vyzkoušejte a teprve pak se rozhodněte, jestli příště bazalku a parmazán přidat, či nikoliv.

Suroviny

česnek 2 stroužky
tagliatelle 400 g
nebo jiné dlouhé vaječné těstoviny
olivový olej panenský 2 PL
salsiccia
rajčata cherry 200 g
přepůlená
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Česnek oloupejte, překrojte podélně napůl a vyjměte zárodek klíčku. V pánvi na oleji pak česnek opékejte asi minutu dožluta.

2

Vyjměte a do oleje dejte klobásku nakrájenou na kousky velikosti sousta (pokud možno sejměte střívko. Opékejte dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Zvyšte plamen, podlijte vínem a vařte, až se téměř odpaří.

3

Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčátka a míchejte je 2 minuty, aby povolila. Osolte a opepřete. Vložte scezené těstoviny, ještě minutu míchejte a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...