0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2711 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 242 g
Tuky 139 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli se toto jídlo často doplňuje bazalkou nebo strouhaným parmazánem, Andrea to nedoporučuje, protože se tak potlačí zajímavá chuť čerstvé klobásky a rajčátek.

Suroviny

česnek 2 stroužky
tagliatelle 400 g
nebo jiné dlouhé vaječné těstoviny
olivový olej 2 PL
klobása salsiccia
rajčata cherry 200 g
přepůlená
sůl mořská
pepř mletý

Postup

1

Česnek oloupejte, překrojte podélně napůl a vyjměte zárodek klíčku. V pánvi na oleji pak česnek opékejte asi minutu dožluta.

2

Vyjměte a do oleje dejte klobásku nakrájenou na kousky velikosti sousta (pokud možno sejměte střívko. Opékejte dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Zvyšte plamen, podlijte vínem a vařte, až se téměř odpaří.

3

Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčátka a míchejte je 2 minuty, aby povolila. Osolte a opepřete. Vložte scezené těstoviny, ještě minutu míchejte a ihned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín