Ačkoli se toto jídlo často doplňuje bazalkou nebo strouhaným parmazánem, Andrea to nedoporučuje, protože se tak potlačí zajímavá chuť čerstvé klobásky a rajčátek.
Postup
1
Česnek oloupejte, překrojte podélně napůl a vyjměte zárodek klíčku. V pánvi na oleji pak česnek opékejte asi minutu dožluta.
2
Vyjměte a do oleje dejte klobásku nakrájenou na kousky velikosti sousta (pokud možno sejměte střívko. Opékejte dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Zvyšte plamen, podlijte vínem a vařte, až se téměř odpaří.
3
Mezitím dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčátka a míchejte je 2 minuty, aby povolila. Osolte a opepřete. Vložte scezené těstoviny, ještě minutu míchejte a ihned podávejte.