Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cuketová bábovka (veganská)

Popis receptu: 
Recept na cuketovou bábovku ve veganské verzi (banán s tofu můžete nahradit 2 vejci).
Autor: Kristýna Raková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    SUCHÁ SMĚS: 200 g hladké mouky, 200 g špaldové mouky, špetka soli, lžička jedlé sody, lžička kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů), 2 lžičky skořice. "MOKRÁ" SMĚS: 350 g cukety (bez semen a oloupané), 250 g třtinového cukru, půlka balíčku bílého tofu (natural), 1 menší banán, 250 ml oleje. TIP: můžete přidat ořechy či sušené ovoce.

Příprava jídla

Mouku prosejeme do větší mísy a smícháme s dalšími ingrediencemi na suchou směs. Do druhé (menší) mísy nastrouháme cuketu na jemno, přidáme cukr, olej a rozmixovaný banán s tofu a dobře promícháme. Nalijeme do suché směsi a smícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce - já mám ráda trochu vlašských ořechů a sušené brusinky (můžou být ale v podstatě jakékoliv ořechy či sušené ovoce, jako např. nakrájené švestky, meruňky, rozinky apod.). Nalijeme do vymazané a vysypané formy (bůh žehnej silikonovým formám) a pečeme zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 170°C. Než ji vyndáme z trouby, pomocí špejle se přesvědčíme, že je bábovka opravdu propečená. Necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z formy. P.S.: Nezapomeňte si vypnout troubu!
REKLAMA

Přidat komentář