Cuketová bábovka (veganská)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cuketová bábovka (veganská)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na suchou směs
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka špaldová hladká 200 g
sůl špetka
jedlá soda 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
bez fosfátů
skořice 2
Na mokrou směs
cuketa 350 g
bez semen, oloupaná
třtinový cukr 250 g
tofu 1
bílé, natural
banány 1 ks
menší
olej 250 ml
Mouku prosejeme do větší mísy a smícháme s dalšími ingrediencemi na suchou směs. Do druhé (menší) mísy nastrouháme cuketu na jemno, přidáme cukr, olej a rozmixovaný banán s tofu a dobře promícháme. Nalijeme do suché směsi a smícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce - já mám ráda trochu vlašských ořechů a sušené brusinky (můžou být ale v podstatě jakékoliv ořechy či sušené ovoce, jako např. nakrájené švestky, meruňky, rozinky apod.). Nalijeme do vymazané a vysypané formy (bůh žehnej silikonovým formám) a pečeme zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 170°C. Než ji vyndáme z trouby, pomocí špejle se přesvědčíme, že je bábovka opravdu propečená. Necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z formy. P.S.: Nezapomeňte si vypnout troubu!
Autor: malicka

Obchod Apetit