0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 611 g
Tuky 252 g
Vláknina 138 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na suchou směs
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka špaldová hladká 200 g
sůl špetka
jedlá soda 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
bez fosfátů
skořice 2
Na mokrou směs
cuketa 350 g
bez semen, oloupaná
třtinový cukr 250 g
tofu 1
bílé, natural
banány 1 ks
menší
olej 250 ml

Postup

1

Mouku prosejeme do větší mísy a smícháme s dalšími ingrediencemi na suchou směs.

2

Do druhé (menší) mísy nastrouháme cuketu na jemno, přidáme cukr, olej a rozmixovaný banán s tofu a dobře promícháme.

3

Nalijeme do suché směsi a smícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce - já mám ráda trochu vlašských ořechů a sušené brusinky (můžou být ale v podstatě jakékoliv ořechy či sušené ovoce, jako např. nakrájené švestky, meruňky, rozinky apod.).

4

Nalijeme do vymazané a vysypané formy (bůh žehnej silikonovým formám) a pečeme zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 170°C. Než ji vyndáme z trouby, pomocí špejle se přesvědčíme, že je bábovka opravdu propečená.

5

Necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z formy. P.S.: Nezapomeňte si vypnout troubu!

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: malicka

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit