0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Cuketová bábovka s banány a skořicí (veganská)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5312 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 611 g
Tuky 252 g
Vláknina 138 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na suchou směs
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka špaldová hladká 200 g
sůl špetka
jedlá soda 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
bez fosfátů
skořice 2
Na mokrou směs
cuketa 350 g
bez semen, oloupaná
třtinový cukr 250 g
tofu 1
bílé, natural
banány 1 ks
menší
olej 250 ml

Postup

1

Mouku prosejeme do větší mísy a smícháme s dalšími ingrediencemi na suchou směs.

2

Do druhé (menší) mísy nastrouháme cuketu na jemno, přidáme cukr, olej a rozmixovaný banán s tofu a dobře promícháme.

3

Nalijeme do suché směsi a smícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce - já mám ráda trochu vlašských ořechů a sušené brusinky (můžou být ale v podstatě jakékoliv ořechy či sušené ovoce, jako např. nakrájené švestky, meruňky, rozinky apod.).

4

Nalijeme do vymazané a vysypané formy (bůh žehnej silikonovým formám) a pečeme zhruba hodinu v troubě vyhřáté na 170°C. Než ji vyndáme z trouby, pomocí špejle se přesvědčíme, že je bábovka opravdu propečená.

5

Necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z formy. P.S.: Nezapomeňte si vypnout troubu!

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: malicka

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit