Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Nejrychlejší čokoládový koláč

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 8 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 2 hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 1 plát vychlazeného, ale ne zmraženého hotového listového těsta
    • mouku na posypání pracovní plochy
    • 200 g mléčné čokolády nebo Ledových kaštanů, nalámaných na kousky
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 žloutek
    • 200 g malin nebo ostružin

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo – u hladké formy – zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý; trvá to asi dvacet minut.

2. V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.

3. Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl. Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plísňový sýr s mandlemi v balíčku

Soudky s brusinkami a oříšky

Masový závin s tymiánem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu výborný,ale jedno celé listové těsto se mi zdá moc.Koláč je potom nepropečený.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.17

Přidat komentář