Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s hedvábným čokoládovým krémem
Koláč s hedvábným čokoládovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2816 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 173 g
Tuky 219 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší čokoládový koláč pod sluncem.

Suroviny

mouka
na posypání pracovní plochy
lze nahradit ledovými kaštany nalámaných na kousky
maliny 200 g
nebo ostružiny

Postup

1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C.
2
Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo – u hladké formy – zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou.
3
Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý; trvá to asi dvacet minut.
4

V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí.

5

Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.

6

Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.

Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:26
Recept se nachází v č.11/05, str.17
23.06.2007 00:04
Tento recept je opravdu výborný,ale jedno celé listové těsto se mi zdá moc.Koláč je potom nepropečený.

Apetit magazín