Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Více než hodinu 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2394 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 137 g
Tuky 190 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší čokoládový koláč

Suroviny

1
lístové těsto vychlazené o výšce asi 1 cm
mouka
na posypání pracovní plochy
mléčná čokoláda 200 g
lze nahradit ledovými kaštany nalámaných na kousky
smetana ke šlehání 250 ml
žloutek 1 ks
maliny 200 g
lze nahradit ostružinami
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo – u hladké formy – zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý; trvá to asi dvacet minut.

2. V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.

3. Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl. Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.

Komentáře

Anonym

Tento recept je opravdu výborný,ale jedno celé listové těsto se mi zdá moc.Koláč je potom nepropečený.

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.17

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit