Třímlékový dort v čokoládové variantě? Ano! A nová závislost je na světě...
Suroviny
Na korpus
máslo
115
g
mouka pšeničná hladká
125
g
+ na vysypání formy
kakao holandského typu
40
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
krupicový cukr
225
g
vejce
5
ks
vanilkový lusk
1
ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
smetana na vaření
125
ml
nebo plnotučné mléko
kondenzované mléko
350
g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko
400
g
slazené, v konzervě
Na dokončení
smetana ke šlehání
375
ml
vanilkový extrakt
1
ČL
kakao holandského typu
2
PL
1 Korpus upečte podle základního receptu, ale část mouky v receptu nahraďte kakaem. Prolijte mléčnou směsí připravenou podle základního receptu a dejte vychladit.
2 Smetanu vyšlehejte s vanilkou, rozetřete na korpus a posypte kakaem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tres leches: 5x třímlékový koláč(5 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)