Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkové hrnečky

Ochucené máslo se šunkou a kyselou okurkou v kompaktním balení. Když vyklopenou bábovičku doplníte pečivem, získáte studenou večeři bez práce.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 500 g kvalitní šunky v celku
    • 250 g másla
    • 8 malých nebo 4 velké nakládané okurky
    • svazek hladkolisté petrželky, lístky nasekané
    • špetka mletého hřebíčku
    • špetka hořčičného semínka
    • hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • kolečka červené cibule, k podávání
    • křen, k podávání
    • hořčice, k podávání

Příprava jídla

Nejdřív si přepusťte máslo. Rozehřejte ho v kastrůlku, vypněte oheň a nechte stát. Pak opatrně slijte čistý žlutý tuk tak, aby mléčná usazenina zůstala na dně hrnce. Šunku natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky a promíchejte ji s petrželkou, okurkami pokrájenými na kostičky, kořením, trochou soli a 2/3 přepuštěného másla.

2 Směs rozdělte do 8 malých zapékacích misek nebo do hrnečků s rovnými stěnami. Upěchujte ji prsty, zalijte zbývajícím máslem a dejte vychladit. Pak nádobky přetáhněte potravinářskou fólií, aby směs nenasákla pachy z lednice. Před podáváním ponořte misky nebo hrnečky do vroucí vody a obsah vyklopte jako bábovičku. Doplňte hořčicí či křenem, cibulí a podávejte s chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Okurková salsa

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Chléb s okurkami a makrelou

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami

Nakládané okurky

Ocet a cibule: 3 kyselé pochoutky, které nikdy nezklamou

REKLAMA

Přidat komentář