Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu

Suroviny

dýně 250 g
dužina z Hokaido, podruh muškátová
kořenová zelenina 125 g
mrkev, celer, petržel
máslo 100 g
mouka pšeničná hladká 25 g
vývar kuřecí 250 ml
mléko 250 ml
smetana 250 ml
dýňový olej
za studena lisovaný
dýňová semínka
sůl
pepř
bílý
muškátový oříšek
nemusí být
Dýni a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na hrubo.

Opatrně a pozvolna pečeme na rozehřátém másle dozlatova zhruba 15 minut.
Zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme.
Následně zalijeme vývarem s mlékem.

Vaříme do změknutí zhruba 50 minut.

Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu, povaříme 10 minut a osolíme a opepříme.

Chceme-li polévku hustší, zahustíme ji světlou máslovou jíškou.

Na závěr na talíř přidáme trošku našlehané šlehačky, pár kapek zeleného dýňového oleje nebo čerstvě upražená dýňová semínka.
Autor: marek.novak75

Obchod Apetit