Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňový krém

Popis receptu: 
Recept od Jiřího Krále, šéfkuchaře v Aureole Fusion Restaurant & Lounge uveřejněný v E15 10.10.2012.
Autor: Marek Novák
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 250g čisté dužiny z dýně hokkaidó (poddruh muškátová)
    • 125g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    • 100g másla
    • 25g hladké mouky
    • 250ml drůbežího vývaru
    • 250ml mléka
    • 250ml smetany
    • dýňový olej (za studena lisovaný)
    • dýňová semínka
    • sůl
    • bílý pepř
    • (lze použít i muškátový oříšek)

Příprava jídla

Dýni a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na hrubo.

Opatrně a pozvolna pečeme na rozehřátém másle dozlatova zhruba 15 minut.
Zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme.
Následně zalijeme vývarem s mlékem.

Vaříme do změknutí zhruba 50 minut.

Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu, povaříme 10 minut a osolíme a opepříme.

Chceme-li polévku hustší, zahustíme ji světlou máslovou jíškou.

Na závěr na talíř přidáme trošku našlehané šlehačky, pár kapek zeleného dýňového oleje nebo čerstvě upražená dýňová semínka.
REKLAMA

Přidat komentář